A legtöbb nő szereti sőt igényli a higiéniát, az intim részeknél is. Sajnos azonban elkövetnek néhány hibát, amiről nem is gondolják, hogy negatív hatással bírhat az egészségre és a szervezetre. Nagyon fontos részét képezi a higiéniának az intim területek rendben tartása. Nem csak arról van szó, hogy mindennap elmész zuhanyozni, hanem arról is mikor, milyen bugyit viselsz. Ha nem figyelsz oda ezekre a dolgokra, súlyos károkat okoz a szervezetben, amin csak orvosilag tudnak majd segíteni. Hogy elkerüld ezeket a hibákat, összeállítottunk egy listát azokról a dolgokról, amire érdemes figyelned a mindennapjaid során.

Alvás

Nagyon sokan hordanak a pizsama alatt bugyit, mert azt hiszik tisztán tartják és védik az intim részeket. Az igazság az, hogy így csak lehetőséget adtok a baktériumoknak, hogy elszaporodhassanak. Éjszaka mindenképp legyél alsónemű nélkül, így biztosítod a megfelelő szellőzést.

Anyag

Mikor rátaláltok egy fehérneműre, ami nagyon tetszik nektek, nem igazán foglalkoztat a dolog, hogy milyen anyagból is van a bugyi. Ez nagy probléma. A pamut anyagból készült fehérnemű a legszellősebb anyag. A szintetikus anyagól készült termékek csak elzárják ezeket a zónákat, ami melegágya a baktérium kialakulásának.

Méret

Nagyon oda kell figyelni a fehérneműnek a méretére is. A túl szoros bugyikban is könnyebben terjednek a bacilusok. A túl laza bugyi meg egyszerűen kényelmetlen, ha felveszel egy testhezálló ruhát, össze vissza fogja gyűrni az anyagot, ami bevágásokat eredményez és fájni fog a bőröd.

Alak

Nyugodtan válassz olyan stílusú, fazonú fehérneműt ami szimpatikus és úgy gondolod megtaláltad benne a személyiséged, legyen az csipkés vagy selyem. A lényeg, hogy itt is figyeljetek a méretválasztásra.

Edzés

Ha szerettek edzeni vagy rendszeresen jártok edzőterembe, fontos, hogy ne csak az izzadt ruhát vegyétek le, hanem a fehérneműt is. Ha fent hagyjátok ugyanolyan lehetőséget biztosítotok a baktériumok elszaporodásra. Szóval, ha van váltó sportruhád legyen váltó “sportbugyid” is.