Az állásinterjúkon szinte kapásból el tudják dönteni a megjelenésed alapján, hogy megfelelő jelölt vagy-e számukra vagy nem. Éppen ezért, most 5 olyan tippet gyűjtöttünk össze, amik hasznodra válhatnak ha egy komoly állásinterjúra készülsz.

1. A ruhák színei

Ha kontrasztos színű ruhákat veszel fel, az erőteljes és domináns benyomást fog kelteni.

A pasztell színekkel és egy kis sminkkel könnyebben elnyerheted mások bizalmát.

A kék valószínűleg a legjobb választás egy állásinterjúra, hiszen gondolj csak bele: a legtöbb egyenruha is többnyire kék színű, hiszen az magabiztosságot, szakértelmet és bizalmat sugall.

A piros szín azt sugallja, hogy szeretsz a középpontban lenni. Állásinterjúra jobb, ha a piros egy árnyalatát választod, ami bölcsességet, képzettséget sugall, valamint azt, hogy megbízható vagy.

A sötét ruhák komolyságot, megbízhatóságot és kompetenciát tükröznek.

A szakértők szerint a lehető legrosszabb szín egy állásinterjúra a narancssárga, amit sokszor a hozzá nem értéssel társítanak.

2. Az öltözködési stílus

Az elegáns, üzleti megjelenés nem biztos, hogy a legjobb választás egy állásinterjúra, hiszen könnyedén azt sugallhatják, hogy túlképzett vagy.

Egy nő virágos ruhában és hosszú hajjal nem fog sikeres vezetőnek tűnni. A legtöbb munkához ez a megjelenés nem megfelelő, természetesen azonban vannak olyan munkahelyek, ahol ez előnyös lehet, ilyenek például az óvodák, iskolák.

3. A márkák

A luxusmárkák, a drága órák, a legújabb mobiltelefonok mind-mind azt tükrözik, hogy az illetőnek fontos, mások véleménye és az, hogy lenyűgözze őket.
Azonban az ilyen megjelenésű, stílusú emberek általában nem jó vezetők, ugyanis a munkahely nem megfelelő hely arra, hogy az anyagi helyzeteddel kérkedj.

PARIS – SEPTEMBER 30: Louis Vuitton bag before Rochas show, Paris Fashion Week Day 2, Spring / Summer 2016 street style on September 30, 2015 in Paris.

4. Ékszerek, kiegészítők

Egy üzletasszonynál minden részlet fontos. Figyelni kell a megfelelő sminkre, manikűrre, az ápoltságra és a parfümre is. Fontos, hogy se a sminkelést, se a parfümöt ne túlozzuk el! Ha az ékszerekről van szó, célszerű valamilyen szolidabbat (de nem olcsó bizsut) választani, vagy éppen semmilyent.

Egy elegáns szemüveg is sokat dob a megjelenésen.

A táskádnak is egyszerűnek és elegánsnak kell lennie. Kerüld az olyanokat, amelyeknek zsák formája van, vagy valamilyen világos minta van rajta. Továbbá fontos, hogy menjen a ruhádhoz.

5. A ruhák elárulják, hogy illesz-e az üzleti szférába és hogy közéjük tartozol-e?

Ha szeretnél a bizalmukba férkőzni, figyeld meg, hogy ők hogyan öltözködnek és próbálj te is hasonlóan. Ilyen esetben jól jöhet a közösségi média, ahol megkeresheted őket, vagy éppen a saját weboldaluk, ahová képeket töltöttek fel. Mi több, ezeken az oldalakon még olyan hasznos információkra is bukkanhatsz, amiket hasznosítani tudsz az interjú során.