Bár elsősorban az arcon találhatók meg, de a mitesszerek olyan foltok, amik a test bármely területén megjelenhetnek. Úgy tűnhet, hogy a bőrödre ragadt szennyeződés, de valójában többet jelentenek, mint gondolnánk. Az oxidáció tűnik feketének, ami akkor következik be, amikor a pórusok eldugulnak a szennyeződésektől, és levegő nélkül maradnak.

Mi csináltunk egy útmutatót arról, hogyan tudsz könnyedén megszabadulni a bosszantó kis foltoktól a bőrödön, majd kaphatsz egy kifinomult pillantást, amit mindig is szerettél volna. Olvasd el a végéig, hogy megtanuld, hogyan tarthatod távol ezeket a mitesszereket.

Tisztítás.

Használj tojásfehérje maszkot: Válaszd szét 2 tojás sárgáját, majd óvatosan vidd fel a tojásfehérjét az arcodra, hogy vékony réteget képezzen. Hagyd a maszkot 2 percig, vagy amíg meg nem szárad. Ha ez megtörténik, alkalmazd még egy rétegben. Hagyd a maszkot az arcodon 20 percig. Meleg vízzel öblítsd le az arcodról. A tojásfehérje segít kitágítani a pórusokat, és kihúzza az eldugult szennyeződéseket, így sima, mitesszermentes bőrt biztosít.
Használj mézet és fahéjat: Keverj el fél csésze fahéjat egy evőkanál mézzel. Körkörös mozdulattal dörzsöld bele az arcodba. A dörzsölés tartson körülbelül 3 percig. Míg a fahéj kifejti hatását, ez eltávolítja a piszkot és természetes antibiotikumként működik.
Használja a görögszéna pasztát: Keverj ki egy pasztát görögszénából és vízből, majd kend az arcodra. Hagyd 10 percig rajta, majd hideg vízzel öblítsd le.

Hámlasztás.

Citrom, joghurt, méz és só keveréke: Hozz létre egy masszát, keverd össze a citromlevét, egy evőkanál sóval, egy evőkanál joghurttal, és egy kis mézzel. Ezt a masszát körkörös mozdulattal dörzsöld az arcodba. A dörzsölés kb. 3 percig tartson, majd langyos vízzel öblítsd le.
Tej és szerecsendió massza: Keverj össze egy evőkanál tejet, szerecsendió porral, hogy paszta állagú legyen. Ezt dörzsöld az arcodba, miközben finoman érzed, hogy súrolja, ez eltávolítja az összes piszkot az arcodból. Tartson a súrolás 3 percig, mielőtt meleg vízzel lemosnád. A szerecsendió granulátumok serkentő hatása a tápláló tejjel kombinálva, bámulatos és ápolt bőrt hagy maga után.
Használj szódabikarbóna masszát: A szódabikarbóna a legtöbb konyhában elérhető. Ahhoz, hogy ezt a hámlasztót használd, szódabikarbónát kell elkeverned vízzel. Óvatosan dörzsöld az arcod körkörös mozdulattal, ez tartson 5 percig, majd öblítsd le. A szódabikarbóna természetes tisztító, és a por finom szemcséje eltávolíthatja az elhalt hámsejteket.

Vegyi kezelések.

Retinoid krémek használata: Ezek a krémek gazdag A-vitaminnal vannak ellátva, ezáltal elősegítve a bőr regenerálódását, megelőzve a bőr zsírosodását. Heti 2-3 alkalommal ajánlott használni.
Használj mitesszer eltávolító csíkokat: Az egyik legegyszerűbb módja a mitesszerek eltávolításának, ha ezeket a csíkokat használod. Ezek a szalagok olyan ultra-ragacsos oldatot tartalmaznak, ami kiszárad, amikor érintkezésbe kerül az arcbőrrel. Várj 15 percet míg a szalagok megszáradnak, majd gyorsan húzd le, hogy kihúzza a mitesszereket. Javasoljuk, hogy a fenti csíkok használata előtt kövesd az előzőekben említett tisztítási eljárásokat.
Próbáld ki a szalicilsav alapú arcgélt: Vigyél fel egy vékony réteget a gélből az érintett területre és hagyd 30 percig. Majd langyos vízzel öblítsd le.

Egyéb módszerek.

Használj egy mitesszer eltávolító pálcát: Az arc tisztítását követően helyezd a pálca hurokját a mitesszer fölé. Nyomd meg és húzd le a pálcát. Ezzel kipukkanthatjuk a pórusból. Ügyelj arra, hogy ne nyomd túl erősen, mert károsíthatja a bőrt. A mitesszerek eltávolítása után ne felejtsd el alaposan megtisztítani az arcod és a pálcát.

Hogyan kell elkerülni a mitesszereket?

Tartsd tisztán a bőröd: langyos vízzel tisztítsd meg a bőrt a felesleges szennyeződésektől és olajoktól. Ez segít megelőzni a pórusok eltömődését. Semleges pH-értékű vagy szalicilsavtartalmú tisztítószereket kell használni, ami segíti a pórusokat tisztán tartani és megakadályozni a pattanások kialakulását.
Távolítsd el a sminket lefekvés előtt: Ha sminkkel az arcodon alszol el, a pórusaid eltömődhetnek. Mindig mosd le a sminket sminklemosóval, mielőtt elmennél aludni.
Zuhanyzás a fizikai tevékenységek elvégzése után: Az izzadás baktériumokat és olajat idézhet elő a bőrön, ami mitesszereket eredményezhet. Megerőltető tevékenység elvégzése után mindig zuhanyozz le.
Távolítsd el a felesleges olajat az arcodról: Ha zsíros bőröd van, használj olyan terméket, ami felszívja a felesleges olajat. Ez nem csak az olajat távolítja el az arcodról, hanem eltávolítja a baktériumokat és az elhalt bőrt is, ami a mitesszer megjelenését okozhatja.