Sok minden nem hallottunk, és láttunk még a világban. Többek közt erre is jó az internet. Ilyen és ehhez hasonló összeállításokat láthatunk, amiben olyan információk birtokába kerülhetünk amelyeket addig nem tudtunk. Széles látókörűvé tehetjük magunkat, ha megnézzük ezt a 23 megdöbbentő tényt. Mert lehet bárki bármilyen okos, mindenkinek lehet újat mondani, vagy mutatni.

1.1916 óta Amerikában törvényileg betiltották a hazák feladását postán. Ez akkor lépet érvénybe mikor egy ember feladta postán a 40 tonnás házát, hogy olcsóbb legyen a szállítás. 

2. 1997-ben egy szabályos vihar alakult ki az égből potyogó békákból. 

3. Alvás közben a szagokat nem érzékeljük. Ezért is fordul olyan elő, hogy füstmérgezésben meghalhatunk, ha álmunkban ég valami.

4. Az űrhajósoknak szigorú étrendet kell tartaniuk a kilövést megelőző napokban. Semmi puffasztót nem fogyaszthatnak, mert ha szellenteniük kellene azt kárt tehetne a űrruhájukban.   

5. A krokodilok eszes állatok. A parton lévő köveket is azért eszik meg, hogy a vízben mélyebbre tudjanak merülni. 

6. Bhután a világ egyetlen helye ahol nem tudják a népesség körülbelüli számát sem. Az utolsó népszámlálás 1975-ben tartották. 

7. A jegesmedvék nagyon gyerek centrikus szülők. Az elejtett vadnak csak a zsírját fogyasztják, míg a finom húsos falatokat mind elrejtik a csemetéik számára. 

8. Az eszkimók is használnak hűtőszekrényt. Ennek oka az, hogy az ételeik ne fagyjanak meg.  

9. Az óceánokban a jelenlegi felfedezett arany mennyiség legalább 200 szorosa rejlik még. 

10.  William Shakespeare is több módon ejtette ki a saját nevét.

11. Az oroszlánok egy dologra képesek csak koncentrálni. Ezért láthatjuk, hogy egy idomár székkel tereli el az állat figyelmét. Az ilyen helyzetben az állat a szék 4 lábától teljesen megzavarodik. 

12. A ceruzák végén kiszedték az emberek a radírt, hogy a fülüket tudják vele piszkálni. Ezt váltotta később a fültisztító pálcika.    

13. Az agy sokkal intenzívebb alvás közben, mint mikor a TV-t bámuljuk. 

14. New Yorkban nyílt a világ első önkiszolgáló étterme, amelybe csak férfiakat engedtek be. Ráadásul még állva is kellet megenniük az ételt.   

15. A fogamzásgátló tabletta nem csak az embereknél, hanem a gorilláknál is védelmet nyújt.  

16. Amerikában a New Hampshire államban a rendszám táblákon található hivatalos felírat “Élj szabadon, vagy halj” olvasható.

17. Aki olvasta a bibliát észrevehette, hogy a tiltott gyümölcs valójában nincs megnevezve. Csak az áll benne, hogy a fáról származó gyümölcs. Tehát nem biztos, hogy alma. 

18. Franciaországban tilos olyan babát árulni aminek nincs arca. 

19. Ha még nem vetted volna észre akkor most elmondjuk, hogy egy dobókocán az egymással szemben lévő számok összege mindig 7 

20. A Canada szó nem csak egy helységnév, jelentése is van. Az itt élő ősi amerikaiak mind tudják, hogy valójában azt mondják ezzel, hogy nagy falú. 

21. A világon egy olyan zászló létezik amelynek sem formája, sem pedig mintája nem rendelkezik egy téglalap, és egy négyzettel sem.

22. A csipa valójában mindig jelen van a szemünkben. Nem más mint a nedvesség a szem területén. Annyi különbséggel, hogy alvás közben a pislogás hiánya miatt, megszilárdul és lerakodik szemünk sarkán. 

23. Ki tudja, hogy a Rushmore-hegynek valójában létezik másik oldala is?