Az Egyesült Államok Titkosszolgálata titokban és mítoszokban rejlik. Kik ezek az emberek azokban a fekete ruhákban? A filmekben sokan napszemüveget viselnek sötétített lencsékkel és fülhallgató van a fülükben. De aligha ismered fel őket a való életben, ha találkozol velük. De felfedeztünk néhány tényt ezekről a különleges ügynökökről. Megpróbáltuk felemelni a titokzatos fátylat és megtudni egy kicsivel többet a rejtélyes szervezetről.

Többen vannak, mint gondolnánk.

Ha a titkosszolgálatra gondolunk, gyakran 100 vagy annál is kevesebb elit katonát képzelünk el. Valójában körülbelül 6500 vannak. Emellett vannak olyanok is, akik  személyes védelmi egységben dolgoznak.

Nem csak az elnököket védik.

Nem csak az elnök, hanem családja, a volt elnökök és a volt elnökök családja is védelem alatt állnak. A Titkosszolgálat őrzi az elnök vendégeit is, vagy bárkit, akire azt mondja az elnök, hogy meg kell védeni.

3 fázist kell teljesíteni.

Az ügynökök először nem vesznek részt terepen. Három éven át kell dolgozniuk irodában, hogy szembesüljenek a rájuk váró feladatokkal ez 4-7 évig tart. Az utolsó fázisban az ügynököt vagy magasabb pozícióba helyezik, vagy visszahelyezik az irodába.

Felkészültek arra, hogy golyó elé vessék magukat, vagy folyóba ugorjanak.

Minden fontos esemény előtt a titkosszolgálat megvizsgálja és felméri a gyilkossági kísérletek és a lőfegyverek minden lehetséges opcióját. Minden ügynök 8 héten keresztül készségfejlesztő tanfolyamon vesz részt.

Készen állnak, ha elsősegélyt kell nyújtani.

Minden ügynöknek egészségügyi vizsgát kellett tenni. Nyugodtnak kell maradni a kritikus helyzetekben, hogy életet tudjon menteni, mielőtt megérkezne a mentőautó.  Minden egyes elnöki út alaposan meg van tervezve, hogy a kórház mindig 10 percre legyen az aktuális helyszíntől.

USSS Official (@secretservice) által megosztott bejegyzés,

Mindig van náluk elnöki vér.

Az ügynökök mindig készen állnak orvosi képességeik felhasználására és szükség esetén vérátömlesztést alkalmazni. Mindig van náluk extra vér az elnök számára.

A “Mount Weather” nem csak mítosz.

A hegyen egy földalatti bunker található, amely a kormány képviselőinek elrejtésére szolgál olyan eseményen, ahol minden más állami tisztviselő összeül. Tehát ha a terroristák úgy döntenek, hogy megtámadják a kormány épületét, valószínű bele fognak bukni.

Minden elnöknek van kódneve.

A Titkosszolgálat az elnököket a saját kódnevükön hívja, bizony ez nem egy hollywoodi fantázia. De nem csak az elnököknek, hanem családtagjaiknak is van kódneve. Például Barack Obama Renegade volt, felesége reneszánsz volt, lányaik pedig Radiance és Rosebud voltak.

Mozgásérzékelők vannak az ovális irodában.

A titkosszolgálat egyik szabálya, hogy az elnököt nem szabad egyedül hagyni. És ha az elnök egyedül akar lenni az Ovális irodában ügynökök nélkül, akkor könnyedén nyomon követhetők a mozdulatok a padlón lévő érzékelők segítségével. Így elkerülhetőek a potenciális veszélyforrások.

Ők is részesei az elnök hobbijának.

Mivel az elnök nem maradhat egyedül, az ügynököknek mindenképpen részt kell venniük az életében, így a hobbijában is. Elnök úr, reggel futni akar? Nem probléma, vele mennek. Szeretne túrázni? Semmi probléma.

Még az orvoshoz is elkísérik.

Az elnöknek saját orvosa van, ahogy saját ügyvédje is. De az orvoshoz sem mehet felügyelet nélkül.

Nyomon követik az összes levelet.

Ez nem egy mítosz. A Titkosszolgálat ellenőrzi az elektronikus és papíralapú leveleket is, amelyek bármilyen fenyegetést tartalmazhatnak. Egy speciális program segítségével vizsgálják át a kimenő és bejövő leveleket.

Mindig nyomon követnek és rögzítenek mindent.

Az ügynökök mindig annyi kamerát használnak, amennyit csak tudnak. Nagyon sokat segít, ha egy balesetet újra kell nézni vagy meg kell találni az elkövetőt. A Kennedy gyilkosság után látták, hogy van egy autó az elnöki udvarban, aminek a tulajdonosa talán felelős lehet az elnök haláláért.

USSS Official (@secretservice) által megosztott bejegyzés,

Nem tesznek esküt arra, hogy meghalnak az elnökért.

Ez egy hollywoodi mítosz. Nincs ilyen esküt a való életben. Semmi személyes, elnök úr!

USSS Official (@secretservice) által megosztott bejegyzés,

Csak egy ügynök van, akit megöltek kötelességteljesítés alatt.

Ha egy ügynök feláldozza az életét az elnökért, azt önként csinálja. Valójában csak egy eset volt a történelemben, amikor egy titkos ügynök meghalt: Leslie Coffelt 1950. november 1-én megölték, miközben Harry Trumant védte.

Titokban tartják székhelyüket.

A Titkosszolgálat székhelye Washingtonban található egy olyan épületben, amely nem tartalmaz azonosító jeleket. A közelben nincsenek szemetesládák, így nincs hely egy bomba felszerelésére. Az épület egy rendkívül rövid névvel rendelkező utcán található: H utca.

A titkosszolgálat azon a napon jött létre, amikor Lincolnt meggyilkolták.

Hugh McCulloch aki a Titkosszolgálat létrehozását javasolta. Abraham Lincolnnak 1865. április 14-én mutatta be ötletét. Késő este az elnök elment egy színházi előadásra, ahol fejbe lőtték.

A titkosszolgálat első körben nem az elnök védelme érdekében lett létrehozva.

Még ha reggel hozták volna létre sem menthették volna meg Lincoln életét, mert fő célja az volt, hogy megbirkózzon a hamisítókkal és a pénzügyi csalókkal. Valójában a szervezet még mindig foglalkozik ilyen kérdésekkel.

Soha nem viselnek napszemüveget a szabadban.

A filmekben az ügynökök mindig napszemüveget és fekete ruhát viselnek. A valódi ügynökök soha nem használnak napszemüveget a küldetésük során, mivel valami fontosat veszíthetnek szem elől a tükröződés vagy a fény hiánya miatt.

Nem minden sikerül a tervek szerint.

Manapság nagyon nehéz elrejteni valamit, és a titkos szolgálat hibája sem kivétel. Volt egy történet arról, hogy Barack Obama fegyveres tisztviselővel állt egy liftben, amikor egy késelő ember a Fehér Ház kerítés fölött átmászott.

A kezük mindig készen áll.

Ha közelebbről megnézed a fotósok ügynökeit, észre fogod venni, hogy kezük mindig a derekukon áll. Az ujjpozíció eltérhet, de a jelentés mindig ugyanaz: az ügynökök gyorsan reagálnak és előkapják fegyvereiket.