Sok száz hétköznapi hőst szülnek a mindennapok. Tűzoltók, rendőrök, mentőalakulatok, tanárok, önkéntesek, orvosok, átlagpolgárok, akik igazi hőstetteket hajtanak végre, mert gyakorta az életüket kockáztatják mások életéért, de hős akárkiből lehet. Még abból is, aki megnyugtat egy kisgyereket csupán azzal, hogy a vállára terít egy kabátot, és tudatja vele, hogy a világnak még nincs vége.

Mindenki hős, aki nem hátrál meg, aki saját létfenntartásán kívül másokért is képes tenni valamit. Fontos lenne látni és hallani őket, mert olyan értékrendet és értékeket képviselnek, amit a környezetükben tudatosítani kellene, de erre csak jelképes a lehetőségek adódnak, mint amilyen a Mindennapok hősei civil kezdeményezés.

Mutatunk nektek ezekből egy válogatást.

Itt van elsőnek Keanu Reeves. A sztárról köztudott, hogy soha nem kapta el Őt az úgynevezett “celebláz”. Segítőkész és barátságos mindenkivel. Nem szórja a pénzt. Több jótékonysági céget is támogat. Ahelyett, hogy vagyont érő Ferrari-kban cirkálna és menő klubokba járna…csak felül a motorjára és járja az utakat. Saját motormárkája is van. Egyedileg tervezett motorkerékpárokat csinálnak. Nagyon menők. Emellett, ahogy a képen is látható szeret beletrollkodni esküvőkbe. Na persze jó értelembe. Híresen jófej a “rajongókkal”. Itt is épp “akció” közben láthatjuk… Ilyen sztárokra van szükségünk…

Egy 40 éve működő üzlet kliensei ők. Megtudták, hogy az üzlet vezetője szereti a kacsákat. Meglepték egy doboznyi “műkacsával”… a közös idők emlékére.

Közlekedési rendőr egy iskolánál. Na igen… Talán a gyerekek is jobban elfogadják ezeket a szabályokat, illetve a rendőrtől is egy rendkívül kedves gesztus.

Ez az úr egy toronyház oldalán csüng és ablakokat mos… Biztos nem lehet kellemes neki a munka így meg lett kínálva egy kávéval. Nagyon örült neki.

Valaki gondolt a cicusokra és csinált nekik egy ilyen kis kuckót, ahova behúzódhatnak eső idején. Van, aki törődik az utcai macskákkal is…

Ez a 98 éves úr volt a környék utolsó Második Világháborús veteránja. Több idős katona is eljött, hogy tiszteletét fejezze ki az idős katona születésnapján.

Pink egy pillanatra megállt a show-val, hogy pózoljon a rajongóival.

Egy helyi kórház kampányt indított, hogy segítsenek az emberek kis sapkákat kötni a koraszülötteknek. Sajnos ilyen kis testre nagyon nehéz méretet találni. Egy anyuka kötött 88-at….

“Nehéz időszakon mentem keresztül, de az egyik ismerősöm vett nekem egy hamburger menüt 11.500 kilométerről…”

“Találtam egy pénztárcát egy autóban, amit akkor béreltem ki…. Benne voltak az úr iratai is így vissza tudtam neki küldeni postán. Nem sokkal később ezt a levelet kaptam tőle…”

“A feleségem véletlenül belement egy másik autóba…. a férfi, akivel ütközött próbálja nyugtatni…. Én készítettem a fotót, mikor odaértem hozzájuk…”

“Valaki ilyen köveket hagy szerte az utcán…”

“A főnök mindig telepakol egy asztalt édességekkel az alkalmazottainak…”

Ez a nő minden héten egyszer körbejárja a várost és süteményt osztogat. Pusztán kedvességből…

“Anyukám talált egy békát a ház sarkában… épített neki egy kis kuckót..”

A postás mindig hoz kekszet a kutyámnak. Most vakációra ment, így csomagolt neki egy hétre előre…

Egy vödör alma… mellette egy üzenettel “vigyél magaddal egyet..”

Meglehetősen jó a hangulat ezen a támaszponton.

Ez az úr minden nap órákon keresztül vezet, hogy vizet adhasson a szomjas állatoknak a sivatagban.

Ezt a kislányt borzasztóan zavarta, hogy hallókészülék nélkül nem hall, így az apja is magára tetováltatott egyet, hogy megnyugtassa a lányát…