Ma már más világot élünk mint 50-60 évvel ezelőtt, szüleink és nagyszüleink intelligenciája jócskán túlszárnyalja a mai fiatalokét. Ezen meg sem szabad lepődnünk, hiszen a mai gyermekek nagy része már az okostelefonok világában nő fel. Ha azt akarjuk, hogy egy kicsit csendben legyenek, akkor egyszerűen adunk nekik egy okos kütyüt, hogy foglalják le magukat… (Tisztelet a kivételnek, mint mindig!)

Íme pár tény, amely bebizonyítja, hogy az idősebbeknek jobban meg kellet tanulniuk néhány dolgot.

1. A digitális világ átvette az uralmat az analóg felett. A mai fiatalok 61 %-a nem tudja leolvasni az analóg óráról az időt, míg az idősek 90 %-nak ez nem okot problémát.

2. A mértékegységek átváltásnál az idősek 90 %-ának nincs szüksége segítségre. A fiatal generáció 52 %-a viszont nem tudja elvégezni fejből ugyan ezt.

3. A jövedelmük ésszerű beosztása: az idősek 86 %-a, míg a fiatalok csupán 52 %-a gondol a másnapra.

4. Az idősek 77 %-a tudja az etikett szabályainak megfelelően használni az evőeszközöket, míg a fiataloknál csupán a 39 % tudja, hogy mit mire használjon.

5. Az idősek 73 %-a tud egy hibás konnektort kicserélni, míg a fiatalabb generációból csupán 21 % lenne képes rá.

6. Az idősebb generáció 84 %-a minden nehézség nélkül el tudja vasalni a ruháit, míg a fiatal generáció 51 %-a egyszerűen képtelen önmagára vasalni.

7. Az idősebb generáció 79 %-a tudja fejből a szorzótáblát, míg a fiataloknak csak a 41 %-a…

8.

Egy táblázat láttán a fiatalok 39%-a érti miről van szó. Míg az idősebbek 70%-a tudja értelmezni a látottakat. ??? ??? ???

9. A kertészkedéssel az idősebbek 66 %-a boldogul, míg a fiataloknak csak a 28 %-a.

10. Ellátni egy sebet a fiataloknál csak a 32 % tud, az idősebbeknél 62 %.

11. A folttisztítás sem egy egyszerű feladat. A fiatal generáció 31 %-a, idősebb generáció 58 %-a képes kiszedni egy foltot a ruhájából.

12. A madár fajok megkülönböztetése nem egyszerű, de az idősebbek 48 %-ban megismerik őket. A fiatalok csupán 17 %-a képes megkülönböztetni akár a legalapvetőbb madárfajokat is.

13. Sakkozni az idősebb generáció 44 %-a tud, míg a mai fiatalok 73 %-ának fogalma sincs, hogyan kell játszani.

14. A mai fiatalok egy szakadt ruhát csak 17 %-ban tudnának megvarrni, míg az idősek 47 %-a képes újjá varázsolni.

15. Egy esetleges defektnél az idősek 43 %-a le tudná cserélni a kereket és gond nélkül utazna tovább. A fiatal generáció mindössze 24 %-a boldogulna ugyanezzel a feladattal.

16. Tábortüzet a fiatalok 21 %-a illetve az idősek 33 %-a tud gyújtani.

17. A lekvár befőzése is teljesen ki fog menni a divatból, ugyanis az idősebb generáció 31 %-a, míg a fiatal generáció csupán 16 %-a tudna eltenni pár befőttet.

18. A kötés már az időseknél sem olyan elterjedt, de a 23 %-uk még mindig képes rá, míg a fiatalok mindössze 4 %-a tudná csak, hogy mit csináljon.

19. A társastáncok lépéseit a fiatalok 4 %-ban az idősebbek 28 %-ban ismerik fel.

20. Egy autó megjavítására az idősek 10 %-a képes, míg a fiatalok 5 %-a tudná hova nyúljon a hibát keresve.