Az illem, a jó modor, az udvariasság és az igényesség soha nem megy ki a divatból. Nagyon sok apróság van amik miatt az embert bizonyos helyzetekben nem veszik komolyan mert nem tartja be az etikettet, vagy a megjelenése nem megfelelő. Egy igazi nő mindig odafigyel ezekre. Ez különböztet meg egy átlagos lányt egy hölgytől.

Mutatunk pár dolgot amire célszerű odafigyelni, ha remek benyomást szeretnél kelteni.

Hamisítványok

Szeretnél egy Michael Kors táskát, de nincs rá pénzed? Akkor ne vegyél Micchael Kors-ot! Se semmilyen hasonlót sem. A hamisítvány nem megoldás. Még akkor sem, ha nagyon igazinak tűnik. Gondolj bele… akik nem ismerik a márkákat azok szemében nem fogsz tőle igényesebbnek tűnni, azok pedig akik jól ismerik a márkát felismerik majd, hogy hamisítvány. 🙁

Divat
Egy igazi nő nem vesz fel 2 számmal nagyobb pulcsit mert épp az kényelmes. De nem vesz fel apró pici forrónacit sem amiből kilóg a fél feneke mert szerinte az vonzó. Nem..
Mindig a stílusodnak és az alakodnak megfelelően öltözz. Igényes elegancia a kulcsszó!

Görnyedt testtartás

Mindig szépen kihúzva kell állni. Ha úgy állsz/ülsz mint egy kérdőjel azt hiszik, hogy valami bajod van. Egy picit kell odafigyelni rá és egy idő után már hozzászoksz ahhoz, hogy mindig kihúzd magad. Célszerű váll- és hátizom erősítő gyakorlatokat csinálni.

Egészség, Ápoltság
Figyelj oda mit eszel. Mozogj, sportolj. Legyél ápolt. Szép tiszta lesz a bőröd. A körmeid. Ezek az igényesség alapkövei.

Smink

Nem kell úgy kinézned, mint egy cirkuszi bohóc. Téged lássanak vagy a festéket?! A saját szépségedet hangsúlyozd ki. Csak szolidan.

Idegesítő szokások
Ezeket tartsd kordában. Ne játssz a hajaddal, ne pörgesd a tollat a kezedben és ne kalimpálj a lábaiddal. Mindig lássanak nyugodtnak!

Ha finom a leves?!

Nem! Nem iszunk a tányérból. Óvatosan döntsd meg és úgy kanalazd ki a maradékot. A legjobb egyébként, ha bennhagyod azt az egy kanálnyit.

Pletykálás
Nincs nyafogás! Nincs pletykálás! Ilyenekre egy igazi nő nem pazarolja az idejét.

Hangos beszéd? Vihogás?

Figyelj hangod lágyságára! Soha nem vihogunk hangosan! Mindig ugyanolyan hangszínben beszélj. Akkor is, ha a másik épp kiabál valamiért.

Vita
Legyen saját véleményed. Emellett állj ki. Persze másokra sosem szabad erőltetni a saját gondolatainkat. Ha nem értetek egyet… úgyis csak időpazarlás lenne győzködni.

Evés útközben

Egy igazi hölgy nem eszik séta közben. Pláne nem evőeszközök nélkül. Inkább szervezd újra a napirended és szánj magadra néhány extra percet, hogy rendesen megebédelj.

Túl őszinte?!
Soha ne nyílj meg idegeneknek. A magánéleted csak rád tartozik.

Fehér magas sarkú

A fehér magas sarkú cipőt menyasszonyi ruhával vagy fehér nyári ruhával illik viselni. Minden más esetben bézs színűt válassz inkább. Feketével sosem hibázhatsz.

Késés
Kár minden szóért. Egy igazi hölgy mindig pontos. Egyébként 15 perc késés a tűréshatár az embereknél. Te sem várnál szívesen tovább senkire.

Esernyő

Soha ne hagyd nyitva a vizes esernyődet. Csukd össze és rázd le róla a vizet.

Egészségedre!
Ha valaki tüsszent nem kell átkiabálnod az utca túloldaláról, hogy “egészségedre!”. Egyébként is, ezt csak a közeli ismerőseinknek mondjuk. Minden egyéb esetben hagyd figyelmen kívül.

Harisnya

Az etikett szerint egy nő köteles harisnyanadrágot viselni a munkahelyén és hivatali rendezvényeken. Sőt még a legforróbb nyári napokon is! Ha túl meleg van vegyél fel combfixet.

Étel és ital elutasítása
Ha a házigazda megkínál, akkor azt illik elfogadni. Az nem probléma, ha nem eszel, de egy korty italt fogadj el.

Táncolás kibontott hajjal

A hajad legyen felfogva, ha táncolsz. És ha egy mód van rá tűsarkút se viselj. Így megóvhatsz másokat az esetleges sérülésektől.

Illik megfújni az ételt?!

Teljesen kizárt! Egy igazi hölgy szépen megvárja, amíg kihűl. Esetleg kavargasd kanállal.