A világon megannyi csoda van, ami csak arra vár, hogy felfedezzék. Rengeteg hely van, amit még az ember nem is látott, mert olyan meredek és veszélyes út vezet oda, amit kétszer is meggondolnak a turisták, hogy bevállalják e. Szerencsére, mi elhoztunk nektek néhány különleges ám de gyönyörű helyet, amit érdemes lenne egyszer mindenképp meglátogatni a való életben.

Grand Prismatic Spring, Egyesült Államok

Ez a világ harmadik legnagyobb forrása, a második helyen a Boiling-tó áll, ami a Dominikai Köztársaságban található meg. Ez a forrás nagyobb, mint egy futball pálya, ugyanis 112 méter átmérőjű.

Kappadókia, Törökország

Egy Kis-Ázsiában található terület ősi neve. Déli irányból a Toros-hegység, Északról a Fekete-tenger, Keletről pedig az Eufrátesz folyó zárja közre. Mivel rendszeres hőlégballon túrák zajlanak ott, ezért a turisták nagyon szeretnek ellátogatni erre a meseszép helyre.

Kaliforniai Mammoth Lakes

Ha te is elmerülnél ebben a szív alakú tiszta vizű tóban, akkor a Kaliforniában található Mammoth Lake a megfelelő hely a számodra.

Kakslauttanen Hotel, Finnország

Ez a Finn hotel egy darab szobát biztosít vendégei számára, aminek üveg tetejének köszönhetően, tökéletes rálátást biztosít a sarki fényre.

Ik Kil víznyelő, Mexikó

Az Ik Kil víznyelő, Mexikó Yucatán államában található, ami a világörökség részét képezi. A turisták kedvelt helye, a tóban még úszni is lehet. Szóval ha arra fele járnál, ugorj be, próbáld ki, nem fogod megbánni!

Smoo barlang, Skócia

A mészkősziklákból álló Smoo barlang 60 méter hosszú és 40 méter széles. A bejárata 15 méter magas. Legendák szerint, ez a barlang az alvilág kapuját őrző lelkek otthona.

Black Canyon, Gunnison Nemzeti Park, Colorado

A Gunnison folyó évmilliós munkája fekszik ebben az óriási kanyonban. Más természeti erők is a segítségére voltak, és be kell vallani nagyon jó munkát végeztek. Nagyon sok turista szeret ide látogatni, mert hihetetlen kilátás tárul az emberek szeme elé.

Szokotra, Jemen

Szokotra Jemen területéhez tartozó szigetcsoport az Indiai-óceánban. A szigetcsoport teljes egészében természeti világörökség az UNESCO alapján. Rengeteg endemikus növény és állatfaj található a szigeteken, ezért az Indiai-óceán Galápagosának is nevezik.

Tongariro Nemzeti Park, Új-Zéland

A Tongariro Nemzeti Park Új-Zélandon, a világon lévő nemzeti parkok között pedig a negyedikként alakult ki. A csaknem 800 négyzetkilométernyi területet az UNESCO természeti és kulturális örökségként ismerte el. Még a Gyűrűk ura film helyszíneként is szolgált.

La Manche csatorna

Ez választja el egymástól Nagy-Britanniát Franciaország északi partjaitól, és a Doveri-szoroson keresztül köti össze az Északi-tengert az Atlanti-óceánnal.

Lilaakác alagút, Kitakjúsú, Japán

Ezen a területen 20 különleges típusú lilaakác található, melyek alatt egyszerűen át tudunk sétálni. Mivel a növények április végén és május elején virágzanak, érdemes akkor ellátogatni erre a mesébe illő helyre.

Bajos del Toro, Costa Rica

A Bajos del Toro, a costa ricai Alajuela tartomány szívében fekszik, ahol a kristálytiszta vízen át vezető út legvégén egy gyönyörű vízesésnek lehetünk szemtanúi, amit mindenképp megéri egyszer megnézni.

San Ignacio Miní, Argentína

Buenos Airestől nem messze található San Ignacio Miní egy jezsuita küldetés romjai. A San Ignacio Miní vörös színű építménye még romos állapotában is lenyűgöző. A spanyol barokk és a guarani stílusok keveréke még mindig látható a templom leomlott falainál és boltívében.

Mount Edith Cavell, Kanada

A hegy 1916-ban kapta az Edith Cavell nevet, egy angol ápolónőről, aki az I. világháború alatt, mert segített a szövetséges katonáknak a megszállt Belgiumból Hollandiába menekülni. Rövid sétát követően a turisták kiérkeznek egy hídra, ahol teljesen rá lehet látni a tóra.

Márvány-barlang, Chile

A barlangrendszert maga a föld a víz és a szél formálta ilyen lenyűgözővé évezredek alatt. A bolygó egyik legszebb természeti csodája. A tó smaragd, türkiz és akvamarin színű, ami tökéletesen kiemeli az egyedülálló sziklaalakzatokat.

Ithaa vízalatti étterem, Maldív-szigetek

A Maldív-szigeteken található egy gyönyörű víz alatti étterem, ami csak arra vár, hogy a turisták felfedezzék és ellátogassanak oda. Tökéletesen rálátni a tengeri élővilág gyönyörűségeire. Az 5 méter széles és 9 méter hosszú építészeti különlegesség 14 fő befogadására alkalmas.

Red Beach, Kína

Panjin városától körülbelül 30 kilométerre, délnyugatra található, ahol egy különleges tengeri fűféle, a Sueda virágzik. A haszontalan gyomnövény, tavasszal és nyáron zöld színben pompázik, de ősszel vörösre festi át magát és a vidék úgy néz ki, mintha egy hatalmas vörös szőnyeg lenne.

Plitvicei-tavak Nemzeti Park, Horvátország

A Plitvicei-tavak Európa egyik legszebb természeti látványossága, amely egy völgyben terül el és erdős hegyek veszik körül. A Mala Kapela és a “Plješivica” hegyvonulatainak találkozásánál több folyó találkozik egymással, amely északról délre egy tórendszert hoztak létre.