A világban sok dolog van ami felett csak átsiklunk. Pedig nem ártana megállni és körülnézni. Odafigyelni egymásra és a környezetünkre. Szükség van empátiára, és segítőkészségre. Nem élhetünk úgy, hogy homokba dugjuk a fejünket. Ezek a képek is arra figyelmeztetnek minket, hogy vannak olyan dolgok amiket egy kis odafigyeléssel megmásíthatnánk.

1. Egy menhelyi eb aki mindennél jobban vágyik egy kis érintésre. 

2. A fiatal lány az első repülésénél a leszállás előtt nagyon izgult, ezért megkérte a mellette ülőt, hogy fogja meg a kezét. Erre a férfi elkezdet beszélgetni vele, hogy elterelje a gondolatait. 

3. Egy szív transzplantációra váró fiúnak “új” szív érkezik. A nővér ép rohan vele a műtőbe. 

4. Elvesztettük a kis nyuszinkat. Egy évvel később a kis sírhelyénél egy kála nőtt ki. 

5. Egy anya akinek 3 lánya van, minden nap ír 5-5-5 sort egy kis könyve , melyet az esküvőjük napján ad át nekik.

6. Egy közel 4 éves kisfiú akinek beszédproblémái vannak, most mondta ki először, hogy anya. 

7. A kutyus így jelzi gazdájának, hogy sürgősen dolga lenne odakint. 

8. Mikor beköltöztünk az új házba arra lettünk figyelmesek, hogy a szomszéd bácsi nyírja a füvet. Később kiderült, hogy ő minden új szomszédot így köszönt.  

9. Édesapámnak az volt a kedvenc időtöltése, hogy sárga gumikacsa eldugásával szórakoztatott minket. Már 4 éve elhunyt, de ma találtunk még egyet. Mintha még mindig itt lenne velünk.   10. A férfi a metrón levette a cipőjét, és egy fiúnak adta akin nem volt cipő.  

11. Egy házaspár akik minden vendégüket egy ingyen kávéval kínálnak. 

12. “Mindkét szülőm elhunyt. A diplomaosztóm napjára rányomtattam az üzeneteiket a sapkámra.” (“Mindig veled leszek – Anya. Mindig szeretni foglak – Apa”)

13. Egy kacsa ebben a parkolóban rakott fészket. Valaki vizet és egy kis elemózsiát adott neki, hogy ne keljen elhagyni a fészket.  

14. A II. Világháború megemlékezésének idején volt látható ez a pizzafutár. 

15. Amikor az egyik munkás nyugdíjba ment az ételhordó dobozát felakasztotta. Azóta ez egy szép hagyománnyá nőtte ki magát. 

16. Egy szurikáta és a gazdája, aki az állatkereskedők karmaiból mentette ki.

17. A tűzoltó ezt a kutyát egy égő házból mentette ki. 

18. Egy madár aki hangos csiripeléssel siratja a társát.