Egy háztartás vezetése nem egyszerű feladat. Sok összetett dologból áll, hogy egy tiszta, friss üde otthonban élhessünk. De kinek van kedve mindig a bonyolult és nehéz feladatok elvégzésére. Főleg ha nem ismerjük az apró kis trükköket amelyekkel megkönnyíthetjük a munkánkat. íme 15 egyszerű ám annál nagyszerűbb tipp amely gyorsítja az otthonunkban felmerülő feladatokat.

1. A legegyszerűbb matracfertőtlenítő. A víz nem megoldás. Lehet, hogy a foltok eltűnnek de minden más ott marad. Egy szórófejes flakonba készítsünk 1/3 rész alkoholt és 2/3 rész víz arányú szert.  Ezzel a alaposan fújjuk be a matracunkat és hagyjuk hatni egy ideig.  

2. A szagok kellemetlenek lehetnek a hűtőben ha nem védekezünk ellene. Egy igen egyszerű megoldás, ha macskaalmot helyezünk egy kis tálba amit elrejtünk a hűtőn egyik sarkában. Ez magába szívja a nem kívánt szagokat és frissen tartja hűtőt. 

3. A turmixgép tisztításának a legegyszerűbb módja ha egy csepp mosogatószert teszünk a gépbe és egy kis vízzel felöntve bekapcsoljuk. Ez után csak ki kell öblítenünk. 

4. Ez a szokatlan keverék segít megszabadulni a vízkőtől és a rozsdától fürdőszobában. Legyünk óvatosak finom sót használjunk, nehogy megkarcoljuk a felületeket. 

5. A fehér ruhát fehéren lehet tartani, ha egyenlő mennyiségű mosószert és fehérítőt keverünk össze. Ebbe az adalékba áztatjuk mosás előtt, és a berakjuk mosni ahogy szoktuk. 

6. Ha sót adunk a színes ruhákhoz mosás közben akkor újra élénk színűek lesznek a ruháink. 

7. A szegélyeknél nem tudjuk rendesen felmosni a padlót. De ez sem okoz nehézséget, ha fogunk egy durva seprűt teszünk rá egy rongyot, és ezzel húzkodjuk meg a falak mentén a padlót. Tisztább lesz mint valaha.  

8. Egy serpenyőt könnyebb tisztítani, ha már kihűlt. Ha még forró nem lehet olyan alaposan lemosni az odaégett zsírt.  

9. A szőnyegen található bútornyokat jégkockák segítségével lehet eltüntetni.A nyomra helyezzük a jégkockát, és hagyjuk hatni. A víz hatására a szálak visszaállnak. A módszer titka az, hogy a hatás fokozatos, ezért ha csak egy kis vizet öntesz a szőnyegen, akkor nem fog hatékonyan működni.

10. A késtartót nem érdemes vízzel mosni. az ételmaradványok eltüntetése egy hajszárító, vagy egy porszívó használatával a legegyszerűbb.  

11. A vöröshagyma kiválóan tisztítja a grillező rácsot. Vágjunk egy hagymát félbe, és tegyük egy villára. Dörzsöljük rá a grillre amíg még meleg. Ettől a rajta készült ételek is ízletesebbek lesznek. 

12. A zsírfoltokra remek megoldás egy kréta. Csak dörzsöljük meg a foltot és hagyjuk hatni 5 percig. Ez után mossuk ki, és nyoma sem lesz a foltnak. 

13. Az arany ékszerek könnyen tisztíthatók sörrel. Az ékszereket egy sörrel itatott ronggyal dörzsöljük át és máris láthatjuk a hatást. Amennyiben kövek is vannak az ékszeren ne alkalmazzuk, mert nem tesz jót neki.

14. Az új tárgyakról a matricákat egy hajszárító segítségével könnyedén eltávolíthatjuk. Melegítés hatására a ragasztó könnyedén elengedi a tárgyat.  

15. Üvegek tisztításához használhatjuk a tojás héját. Tegyük a tojáshéjat egy üveg vagy váza belsejébe, és adjunk hozzá egy kis mosószeres vizet. Hagyjuk kicsit hatni, majd öntsük ki. Az eredmény magáért fog beszélni.