Amikor ránézünk egy nőre azt gondoljuk, hogy a jó megjelenésének elkészítéséhez órákra van szüksége. De ez nem minden esetben igaz. Ha ismersz pár trükköt akkor gond, és idő fecsérlés nélkül képes leszel akár napi szinten is topp formában tartani magad. Íme a 15 egyszerű ám annál nagyszerűbb tipp.

1. A szemöldök fixálására nincs másra szükség mint egy régi spirálkefére és hajlakra. Fújjuk le a kefét és igazítsuk a kívánt formára a szemöldököt. 

2. A sárga körmöket a citromlé segítségével lehet fehéríteni. Ha csak citromlében áztatjuk, vagy egy vattát itatunk át a citrom levével is ugyan azt érjük el. Kinek mi a kényelmesebb. 

3. Ez a jelzés sok embernek nem jelent sokat. Pedig valójában a gyártó ezzel jelöli, hogy a felbontás után meddig használható fel a termék. A legjobb ha odaírjuk a tégelyre, hogy mikor bontottuk meg. 

4. A törött körmök segítségére egy közönséges teás filtert használjunk. A teát távolítsuk el a filterből, és a törést befedő darabot vágjuk ki. Rakjuk a körömre, és egy fedőlakkal erősítsük oda az anyagot. 

5. A kiszáradt szempillaspirál is megmenthető ha egy kevés szemcseppet teszünk a tégelybe. Zárjuk be és rázzuk össze. Olyan lesz mint új korában.  

6. A hajkiegyenesítő tisztításához keverjünk össze szódabikarbónát és  hidrogén-peroxidot, majd egy puha rongy segítségével töröljük át a felületet. Ezután egy száraz ruha segítségével töröljük tisztára. Már újra a régi fényében ragyog.

7. Mat rúzs készíthető egy szemhéjpúder segítségével. A már meglévő rúzshoz válaszunk egy színben hozzá illő árnyalatot, és felvitel után a port is kenjük fel a rúzsra. Az eredmény tökéletes lesz.  

8. A körömlakkozás előtt ajánlott a köröm körüli bőrt vazelinnel lekenni. Ettől majd a véletlen mellékent színt könnyedén le lehet törölni.  

9. Utazásoknál béleljük ki a sminkeket vattával. Így ha ütések érik sem lesz lehetősége arra, hogy összetörjön. 

10. Kefe mosó tányér. Az ecseteket sem árt néha megtisztítani. Egy tányérra ragasztópisztollyal csináljunk különféle mintákat. Száradása után már használhatjuk is. Keverjünk össze vizet és a sampont, majd dörzsöljük az ecseteket a lemezhez. Egészen addig amíg azok tiszták nem lesznek. 

11. A tus vonal húzására használt tollnak se mondjunk búcsút, ha kifogyott. Ha a végén lévő tust megfordítjuk még tudjuk használni egy pár alkalommal. 

12. Használjunk bébiolajat a hab helyett borotválkozásnál. Ez egy egyszerű trükk amely segít elkerülni az irritációt, és a bőrt is hidratáltabbá teszi.

13. A lábakon a puha bőr nem elérhetetlen. Áztassuk be az alábbi keverékbe és babapopsi bőrt kapunk.

A recept:

  • 2 csésze meleg víz
  • 1 csésze ecet
  • 1 csésze szájvíz

14.A felesleges rúzst már a felkenése után ajánlott eltüntetni. Az ujjunkat bekapva lejön az ami amúgy a fogunkon kötne ki. Az ajkak kontúrvonalát egy korrektor segítségével lehet javítani. 

15. Egy pattanás könnyedén eltávolítható a hullámcsat segítségével. A hurokba helyezzük a pattanás tetejét, nyomjuk míg ki nem fakad.