Az a tény, hogy ezek a tárgyak más korszakokban rendesen használható tárgyaknak számítottak, ma mindenki meglepődik rajtuk. Az emberiség története tele van szórakoztató és néha sokkoló találmányokkal, amiket nem tudunk megfejteni. Legalábbis sok találmány igazán furcsa kinézetű. Felsorolunk nektek néhány olyan találmányt és tárgyat, amiket a múltban használtak az emberek.

Csőrös cipők

A rang döntötte el, ki mekkora kunkorú cipőt viselhet. Az átlag emberek cipőinek orra nem lehetett hosszabb, mint a láb hosszának a fele (saroktól a lábujjak végéig), a nemesemberek hordhatott a lábhosszának megfelelő csőrös cipőt, a főurak, lábuk hosszának kétszeresét kitevő csőrű cipőt viselhettek.

A Római Birodalom császár ajándéka VIII. Henriknek

Ez az excentrikus, szarvas sisakot VIII. Henrik angol király kapta a Római Császártól 1520-ban. Nagyra értékelte a mesterek munkáját, ezért VIII. Henrik meghívta a német fegyvereseket Angliába.

A 10. századi kínai cipők

A 10. században a Közép Kínai Királyságban szokás volt, a fiatal lányok lábait lekötözni. Ennek eredményeként a lányok lába körülbelül 10 cm-es úgynevezett lótuszlábbá változott át.

Egy 18. századi sírbolt

Ez volt a viktoriánus korszak síremlékműve. Egy olyan mítosz terjengett, hogy erős rácsokat helyeztek a sírok fölé, hogy az elhunytak ne tudjanak feltámadni a halálból és kijutni a külvilágba. Azonban egy hihetőbb feltételezés szerint, a rokonok azért védték így az elhunytat, hogy a szervkereskedők ne tudják orvosi kutatásokra felhasználni.

Öv a 18. században

Az övre általában a mindennapokban használatos tárgyat aggatták. Mint például: kulcsok, tükör, pénztárca, óra.

A vámpírok elleni küzdelem, 19. században

Egy másik népszerű téma a 19. században. A bőrönd tartalma segítette az embert a vámpírok elleni küzdelemben. Csak az átlagos vámpír űzési felszerelést tartalmazta: nyárfa, fokhagyma és szent víz.

Lamé szoknya, 1910

Ez a hosszú, szorosan összehúzott szoknya arra kényszerítette a nőket, hogy ziháljanak, mialatt sétálnak. A Paquin divatház szerzeménye volt 1910-1914 között. Szerencsére ez a nevetséges ruhadarab, amelyek túlságosan is akadályozzák a nőket a sétálásban, gyorsan a feledésbe homályába merültek.

Orr forma javító, 1930

Ezt az eszközt akkor használták, ha valaki nem volt megelégedve orrának alakjával és finomítani akart rajta. Az 1930-as években ez volt a mostani plasztikai műtét, csak mára már elterjed a szilikonos műtétek sorozata.

Kétéltű kerékpár, 1932

Az 1932-ben forgalmazott bicikli mind a földön, mind pedig vízben egyaránt használható. A vízen lebegést és haladást a biciklire erősített gömbök próbálták biztosítani. Azonban ez a találmány nem aratott sikert, mert nem lehetett a vízben normális sebességgel haladni és kormányozni.

A szépség mikrométere, 1934

A kínzó eszközre emlékeztető eszköz valójában teljesen ártalmatlan. A szépségiparban használták. A képen látható orvos a gép segítségével méréseket végzett. A műszer lehetővé tette az arc pontos arányának kiszámítását: az orr és a homlok magasságát, valamint a szemek közötti távolságot. Az arc tökéletesítésére kozmetikumokat használtak.

Póráz, 1940

Ez az 1940-ben feltalált tárgy kissé bizarrul néz ki. A készülék a póráz helyettesítésére szolgált. Most biztos, hogy a kutyák szerelmesei nagyon furcsán nézhetnek.

Repülő autó, 1940

A traktorra és helikopterre emlékeztető eszköz valójában egy repülő autót takar. A feltalálója, Jess Dixon 1940-ben zárt pilótafülkéket tervezett rá.

Fűnyíró, 1957

Ez a tárgy tulajdonképpen az 1957-es fűnyíró modell. A zárt plexi fülkével együtt körülbelül 1,5 méter átmérőjű. Rádiótelefon és még légkondicionáló is volt benne. Ez az eszköz 3 tulajdonsággal is büszkélkedhetett: le tudta nyírni a füvet, letisztította havas utat és golfautóként is használható.

Egy kolostor széfje

A képen egy a mai modern széfek prototípusa látható. A Ausztrál monostor kincseit tartották benne.

Szektorórák, 1970

A hetvenes évek elején rövid ideig volt divat ez a típusú óra. A számlapja nem volt teljes kör alakú. Amint elérte a 12 órát, fogta és visszaugrott a nullára és onnan számolta a délutáni órákat.