Az évek alatt kialakult sok olyan hiedelem amire talán soha nem is volt ésszerű magyarázat. Ezek által az emberek sok olyan dologban hisznek amit mára már bebizonyított az orvostudomány, hogy nem igaz. Mégis nehéz az emberekben tudatosítani, hogy nem minden úgy van, ahogy ők azt gyerekkoruktól fogva halottak és ezzel együtt tanult. Csak a szájról szájra terjedt hiedelmek ezek.

1. A terhesség 9 hónapig tart.

Az eddigi számítások 40 hetet vettek figyelembe. Ami az utolsó menstruáció első napjától indult. Mára ezt a tényt elengedték az orvosok. Rájöttek arra, hogy minden terhesség más és más. Erről készített számítások szerint, a csecsemők mintegy 5%-a érkezett a kiírt időre.

2. Ha túlsúlyos vagy akkor beteg is.

A legtöbbször ezt a két dolgot összekötik. Akinek van némi túlsúlya az nem jelenti azt, hogy egészségtelen. Lehet attól még teljesen egészséges, és erejében teljes. A két dolog nem függ össze. 

3. A túl sok só egészségtelen.

A só több hasznos dologgal jár mint hátránnyal. Ha visszafogjuk a só fogyasztást akkor hajlamosak leszünk a cukorbetegségre, a megnövekedhet a zsírraktározás ezért hízhatunk. Még a nemi életünkre is hatással lehet, mivel az aktivitás csökkenéséhez vezethet. 

4. A méz jobb mint a cukor.

A méz több kalóriát tartalmaz mint a cukor.  A méz túlzottan használata éppen olyan káros, mint a cukor. Ha sokat eszünk ugyan olyan betegségek állhatnak fel mint a túlzott cukorfogyasztásnál. Ezek a betegségek a cukorbetegség, a szívbetegségek és a májbetegségek. 

5. A sárgarépa javítja a látást.

Igaz, hogy nem láttunk még szemüveges nyulat, de ez az egyik legtévesebb hiedelem. A második világháború idején a brit légierőtől indult ez a téveszme. Ők egy újfajta radartechnikát fejlesztett ki, amit szerettek volna titokban tartani. Ennek okául kezdték el azt állítani, hogy a pilóták a jobb látásukat annak köszönhetik, hogy sok sárgarépát ettek.

6. Az agyunk 10%- át használjuk.

Számos tudós és kísérlet bizonyította már, hogy az agy egészét használjuk. De mivel minden cselekedetet és tevékenységet más más rész irányít ezért van az, hogy egyszerre az összes központ nem tud aktivizálódni. Ki látott már olyat, hogy valaki egyszerre eszik, zenél és olvas. Ezen egyszerű oknál fogva nem működik egyszerre a 100%-a. 

7. A mikrohullám rákot okoz.

Kutatók tömkelege bebizonyította már, hogy a mikrohullámú sütők nem okoznak rákot. Ha megvizsgáljuk a mikrohullámú fűtési módszerét, látni fogjuk, hogy olyan sugárzást hoznak létre, amely felmelegíti az élelmiszerben lévő vízmolekulákat, és így melegszik. Nem változtatja meg az ételt, és nem roncsolja.

8. A joghurt és a túró javítja az emésztést.

A probiotikumok lassan épülnek be a szervezetünkbe. Ezek segítenek szabályozni a bélműködésünket.Ha azonban a testedben már vannak különböző baktériumok, akkor honnan tudjuk, hogy a joghurtból származóak vannak jó hatással? Ezenkívül a legtöbb joghurt édesített, ez által a legtöbbjük egészségtelen nem pedig egészséges.

9. Az éjszakai evés hizlal.

A súlygyarapodás egyenesen arányos az edzésmennyiségével. Amit és amennyit eszel, és ahhoz képest mennyi fizikai tevékenységet végezel egy nap alatt. Ez az ami hatással van arra, hogy ki milyen fizikummal rendelkezik. Nem pedig az, hogy mikor eszünk. 

10. A tej jótékony hatású.

A legújabb vizsgálatok azt bizonyítják, hogy nincs összefüggés a tejbevitel és az egészséges csontok között. A kalcium és a D-vitamin hiányának pótlása sem megoldott egy pohár tej elfogyasztásával.

11. 5 érzékszervünk van!

Kiderült, hogy valójában több mint 20 érzékkel rendelkezünk. A legfrissebb kutatások szerint több kiemelkedő érzékünk is van, mint például a Nociception( a fájdalomérzés képessége) az Equilibrioception (az egyensúly érzése) és a Thermoception (a hőmérséklet érzékelése). Igen mert, hogy ezeket is érzékeknek nevezzük. 

12. A vakok nem látnak semmit.

Sok vak ember állítja, hogy jó lenne a teljes sötétség. Azért nem helyes az  állítás, hogy egyáltalán nem látnak semmit, mivel vannak olyan körülmények, ahol homályos mintákat, alakzatokat vagy esetleg még körvonalakat is látnak.

13. Edzés előtt mindig be kell melegíteni.

A legújabb kutatások kimutatták, hogy a bemelegítés és a nyújtás 5%- kel csökkentette az edzés hatékonyságát. 

14. A nyelvet négy fő részre osztjuk, ízlelés alapján.

Valójában több ezer ízlelőbimbó van a nyelvünkön, és mind együtt dolgozik. Próbáld meg a sót a nyelv csúcsára helyezni. A sós ízt, amit érezni fogsz, elég ahhoz, hogy bizonyítsa a nyelv térkép nem a valóságot mutatja.

15. Csak a fejre mért ütéstő lehet agyrázkódásunk.

Egy agyrázódást nem csak a fejre mért ütés okozhat, hanem bármilyen erős csapás, ami a fejre is kiterjedő rázkódást okoz. Az agy a koponya belsejébe süllyedve is kaphat akkora ütést, hogy az káros lehet. Ezért mindig meg kell mutatni magunkat az orvosnak bármilyen sérülés következtében.