A fejtörők segítenek fitten tartani az agyunkat. Remek szórakozás, amely még hasznos is.

Mutatunk nektek pár fejtörőt. Mérjétek az időt és osszátok meg kommentben mennyi idő alatt sikerült megoldani.

Megoldások természetesen a lap alján!

1.

2. Egy férfi a 17. emeleten lakik. Csak akkor megy fel lifttel a saját emeletére, ha kint esik az eső, vagy ha valamelyik szomszéd vele tart. Ha kint süt a nap akkor csak a 9. emeletig utazik. A többit lépcsőn teszi meg. Miért?

3.

4. Egy ember csak forgolódik az ágyában mert nem tud aludni. Kicsivel később megfogja a telefonját tárcsáz egy számot és meghallgat pár hosszabb dallamot majd végül elalszik. Miért nem tudott elaludni korábban?

5.

6. Egy gyermekkorház páciensei nagyon szerettek plüssmackókkal játszani. Annyira szerették őket, hogy hazavitték magukkal. Hogyan oldotta meg a kórház személyzete ezt?

7.

8. A mozi hajnalán az amerikai színházak hanyatlása kezdődött. A nézőket zavarta, hogy a hölgyek nem vették le a kalapjukat ezzel eltakarva a vásznat. Milyen olcsó megoldást eszközölt a színház személyzete a probléma megoldására?

9.

10. Adott két könyv. Az egyik 230 oldalas, a másik 325. Hány lap van az első könyv első oldala és a második könyv utolsó oldala között?

11.

12.

13.

14.

 

Megoldások:

1. A fal mellé volt téve.

2. Mert a férfi nagyon alacsony volt. Ha esett elérte az esernyőjével a 17. emeletre vezető gombot. Napos időben megkérte a szomszédját vagy gyalogolt.

3. Felfelé

4. A szomszédja horkolt, amiért ő nem tudott elaludni. A telefon hangja felébresztette őt.

5. Mert az öledben ült.

6. A mackókat bekötözték vagy befáslizták. Azt mondták a gyerekeknek, hogy itt kell maradniuk míg jobban nem lesznek.

7. A földszinten.

8. Kiraktak egy plakátot, amin az állt. “Megkérünk minden hölgyet, hogy vegye le a kalapját az előadás alatt. Az idős hölgyekre ez nem érvényes”.

9. Épített egy másik gyárat és a bal és jobb lábra való cipőket külön gyártotta.

10. Csak a fedlap van a két könyv lapjai között.

11. Ha az órára nézünk.

12. Sherlock Holmes kitalált szereplő.

13. D

14. C

Mit gondoltok?