Ha nem akarsz rossz színben fellépni, és mély benyomást szeretnél tenni másokra, akkor öltözködj úgy, hogy ebben ne találjanak hibát. Azokat a bizonyos szabályokat szem előtt tartva. Hisz a megjelenésünk alapján jön létre az első benyomás. Sokszor mondják, hogy ne ítéljünk elsőre, de valljuk be ha mondjuk egy szakadt ruhás ember áll előttünk nehezen vonatkoztatunk el a látványtól.

1.A zakót hordó férfiak körülbelül felének fogalma sincs arról, hogy miként kell a zakót gombolni. Ha egy gombos azt mindig. Ha kettő ott a felsőt mindig az alsót nem. Amennyiben három gombos van rajtunk, a felsőt nem szabályozzák.Tehát kinek, hogy kényelmes. Az alsót soha és középen kell mindig begombolni.    

2.A nőknek az ing vagy a blúz véletlenül sem legyen nyakig begombolva. De a túlzások elkerülése végett ezt is szabály szerint maximum 2-re korlátozzuk, a nem be gombolt gombok számát.  

3. A túl sok ékszer egyszerre nem ajánlót. Mint egy túldíszített karácsonyfa. Ezeket érdemes inkább variálva hordani, a jobb hatás érdekében. 

4.A nyakkendő mérete igen kényes kérdés. A legjobb mikor eléri az öv vonalát, de nem haladja túl. 

5.Ha egy fontos eseményen szeretnénk jó színben látszani, de nem közönségesnek tűnni, akkor felejtsük el a rövid és kivágott ruhát.Választásunk legyen vagy vagy…..   

6. A nyakkendő csak akkor indokolt ha zakót is húzunk. Különben nem ajánlott.

7.A munkahelyeken megkíván öltözék, nem viseli el ha egy nő túl kivágottat visel. Van egy bizonyos határ. 

8.Ha inget húzunk, és betűrjük, az minden esetben övet kíván.

9. A csípő és a has villantás cseppet sem engedett. Ha rövidebb a felsőnk, akkor kombináljuk olyan ruhadarabokkal amik erre megoldást kínálnak. 

10. Egy elegáns öltözéknél elengedhetetlen, hogy a cipő és az öv színben megegyezzenek. 

11. A látható helyen lévő címkék eltávolítás. 

12. A minták nem baj ha különböznek, de a túl kirívó színvilág nem ajánlott.  

13. Az öltönynadrág sajátossága, hogy ha leülünk felcsúszik és látni engedi a lábunkat. Ezért ehhez mindig elég hosszú zoknit kell húzni, hogy ne látszódjon a lábunk. 

14. Egy irodai viselet semmiképp nem engedi, hogy a vállak kilátszódjanak. Kellő mértékben mindig el kell takarni.