Japán, mint ország, soha de soha nem fog kifogyni a hajmeresztő dolgokból. Mindig újabb és újabb információk kerülnek napvilágra, amit győzünk feldolgozni. De, hogy ti se maradjatok le ezekről a fejleményekről, összeszedtünk néhány dolgot, ami például itt Európában biztos isten, hogy nincs.

A munka leírása: metróra feltolni az embereket.

Olyan sok ember van a japán aluljárókban, hogy vannak speciális emberek, akik a csúcsforgalomban feltuszkolják őket a metrókocsikra.

Fun Facts About Cities (@fun_facts_about_cities1) által megosztott bejegyzés,

6.240.000 Forint a dinnye.

Japán legdrágább élelmiszere a Yubari sárgadinnye. 2008-ban egy árverésen két sárgadinnyét 6.240.000 Forintra értékeltek. Azért ilyen drága, mert nagyon ritka gyümölcs, kis mennyiségben termesztik Hokkaido szigetén és betakarított gyümölcsöket, azonnal megvásárolják a kereskedők.

Sayu (@sayurilyy) által megosztott bejegyzés,

Egy kávézó, amely értékesíti a gyengédséget.

Felár ellenében a férfiaknak megengedik, hogy a pincérnőt megöleljék, szemezzenek vele, de semmi több! Japánban nagy hangsúlyt fektetnek a vizuális dolgokba. Például azok a kávézók, ahol a pincérnőnek szép egyenruhája van, a vendég kérheti, hogy csináljanak róluk egy képet, amit elrakhat emlékbe.

Pablo (@pablitouille) által megosztott bejegyzés,


Automaták, amelyek bármit eladhatnak.

Az automaták annyira népszerűek ebben az országban, hogy még a leghihetetlenebb dolgokat is meg tudják venni, például hagymát, vagy esetleg kézzel írt szerelmes levelet.

misato︎♡◌⑅⃝*॰ॱ (@misato_1024) által megosztott bejegyzés,

Kisállat robotok gyerekeknek.

A kedvtelésből tartott állatok megszerzése Japánban elég költséges, konkrétan megegyezik egy új autó vásárlásával. Emiatt fejlesztettek ki, kisállatokat megformáló robotokat a gyerekek részére.

Meru/Shy ? (@shyblacksheep) által megosztott bejegyzés,

Ehető cseresznyefa virág.

A Japán cseresznyefa virágot desszertek készítéséhez is szoktál használni. A rózsaszínű virággal díszített tányérok és ételek, tavasszal különösen népszerűek, amikor az egész országot gyönyörű rózsaszínű szőnyeg borítja.

バラちゃん? (@oishi_nihon) által megosztott bejegyzés,

Tömegközlekedési szokások.

Itt nem szokás átadni a helyet a gyerekeknek, nőknek, vagy időseknek. Érkezési sorrend van, aki előbb jön azé az ülőhely.

Martha (@n0stxlgix) által megosztott bejegyzés,

Japánban minden divat.

A Japán utcai divat az élénk színekről, őrült tervekről híres. Ezt néha a kortárs művészet külön ágaként nevezik, ahol bárki kifejezheti magát a látszólag összeférhetetlen színek és kiegészítők kombinálásával.

Echo Echo (@lolita_kawaiishoes) által megosztott bejegyzés,

Viaszból készült élelmiszer.

Ez egy külön szakmát jelent: a szakemberek a mesterséges élelmiszereket megkülönböztetik a valódi élelmiszerektől. Porból vagy viaszból készülnek.

Corgi.tale (@corgi.tale) által megosztott bejegyzés,

Semmi nem teszi vonzóbbá a mosolyt, mint az elálló fogak.

A japán “Hollywood-mosolyt” túl tökéletesnek tekintik. Ezért részesítik előnyben inkább az elálló, csálé állású fogakat.

♡Lina♡ (@rinaieki) által megosztott bejegyzés,

Egy szívműtét egyszerűbb, mint WC-re menni.

A WC melletti panel úgy néz ki, mint egy űrhajó vezérlőpultja. Több tucat gombja van, amely a bidét vagy a zuhanyzót kapcsolja be, felmelegíti az ülést és zenét is szabályozza.

Alwi Zainal (@iamalwi) által megosztott bejegyzés,

Tészta fagylalt, hús vagy sör ízzel.

Az ínyenceknek feltétlenül meg kell próbálniuk a japán fagylaltok sokszínűségét. Számos ízben lehet őket kapni, mint például sör vagy különféle hús.

Cup Ramen ice cream, anyone?!?+? #onlyinJapan #ramenicecream #withrealramentoppings

Cheesieチージー (@cheeserland) által megosztott bejegyzés,

Nyúl sziget.

A második világháború alatt számos nyulat hoztak az Okunoshima-szigetre, titkos tudományos kutatások céljából. A programot később törölték és a nyulakat elengedték. Jelenleg a sziget tele van nyulakkal, amik természetesen vonzzák az odalátogató turistákat.

Madison Grace (@madmadi92) által megosztott bejegyzés,

Bikini farmer.

Valójában Brazíliában készült ennek a farmer és bikini kombinációja. Japánban hatalmas kereslet van iránta.