Mindenki tudja, hogy a cipő vásárlás bonyolult dolog. Sok keresgélést igényel, mert nem mindig találod meg a megfelő fazont, ami jól áll. Ha mégis megtalálnád akkor meg olyan színben nincs, amilyenben szeretnéd. De ha megtalálod a tökéletes cipőt , amire mindig is vágytál, megpróbálsz vigyázni rá. Hiszen a cél az, hogy minél hosszabb ideig tudd használni őket. Főleg akkor, ha sokba kerültek. Minden egyes cipőnél fontos a megfelelő ápolás. Szerencsére rengeteg tipp van amivel megóvhatjuk őket, hogy úgy nézzenek ki, mintha újak lennének.

Gyertyaviasszal ápolás

Szeretnéd, hogy a cipőd vízálló legyen? Vegyél viaszt vagy használhatsz paraffin gyertyát. Dörzsöld rá a cipőre és ez megakadályozza, hogy bármilyen víz áthatoljon a szöveten.

Szoros cipő

A divatos cipők elsőre nagyon szoríthatják az ember lábát, ami nagyon kellemetlen tud lenni. Tegyél egy pohár vizet egy simítózáras tasakba majd helyezd a cipőbe ezután így ahogy van tedd a fagyasztóba – a víz megfagy és a cipőt ezáltal kitágítja. Hagyd bent egy éjszakára és reggel már bátran felveheted.

Vászon cipő tisztítása

Ha fehér vagy bármilyen világos színben vásárolsz cipőt tisztában vagy vele, hogy milyen nehéz ezeket tisztítani, van hogy még a mosógép sem szedi ki a piszkot. Fogj egy régi fogkefét, szódabikarbónából kevés hidrogén-peroxidból és vízből csináljunk egy keveréket. Dörzsöld bele a cipőbe jó alaposan és a szennyeződéseknek búcsút inthetsz.

Gumi tisztítás

Rengeteg tornacipőnek a talpa és az oldala is gumi anyagból van. Ez színtén el tud színeződni. Két lehetőség közül tudsz választani. Az első, fogj egy radírt és kezd el radírozni az érintett felületet. A második pedig CIF súrólószer fürdőszobához is tökéletes választás. Csak kend rá a gumis felületre és vizes szivaccsal töröld le.

Bőrcipő megújulása

A bőrcipők kezdik elveszíteni szép fényűket, különösen akkor, amikor nedvesek lesznek. Ahhoz, hogy egy kicsit visszaadd neki a fényét nem kell mást tenned csak vizet és ecetet kell használnod. Keverjük össze az összetevőket egyenlő arányban majd kend be a keverékkel a cipőt és utána óvatosan dörzsöld le cipőkefével. Ha szükséges nyugodtan meg lehet imételni a folyamatot.

 

Hosszúszárú csizma formájának megtartása

A csizmák tárolása bonyolult feladat, de könnyen megolható ezzel az egyszerű trükkel. Ha tartás nélküli csizmád van, fogj egy vastagabb ujságot, tekerd össze és helyezd a csizma szárába. Mivel az újság tartást ad ezért nem fog a szár sérülni.

Ha vizes a csizmád ne dobd a szekrénybe, mert a nedvességnek köszönhetően elveszíthetik alakjukat. Ehelyett keress üres dunsztosüveget és tedd rá a csizmát, hogy kiszáradhasson.

Cipő frissen tartása

Egy izzasztó edzés után lábunk is rendesen megizzad ezáltal a cipő sem marad rózsa illatú. Úgy tudod semlegesíteni a kellemetlen szagokat ha teafiltert teszel a cipőbe minden alkalommal mikor hazaérsz a kondiból.

Bőrcipő ápolás

Annak érdekébenhogy megújítsuk bőrcipőnket nem kell mást tenni, mint a banán héját felhasználni. Dörzsöld a héjat a bőrre, és töröld le a maradék banánt egy puha papírtörlő segítségével.

Cpőn lévő karcolások eltávolítsa

A gyönyörű cipőkön fekete karcolások jelennek meg mert akaratlanul is egymáshoz dörzsöljük őket, ahogy lépünk. Használj körömlakklemosót ezeknek az eltávilításához. Egy kevés vízzel higítsd a lemosót és óvatosan dörzsöld az érintett felületre.

Láb izzadás megelőzése

Az izzadt láb kezelése valódi problémát tud okozni. Hogy megakadályozzuk a lábak izzadását tegyél a cipőbe női egészségügyi betétet.

Csúszós talpú cipő

Ez a legbosszantóbb dolog, amikor van egy tökéletes új cipőnk, de annyira csúszik a talpa, hogy nem tudsz közlekedni benne. Számos lehetőség közül választhatsz, vagy ledörzsölöd a cipő alján lévő első réteget, vagy ha ez nem segít, fogj egy ragasztópisztolyt és csinálj néhány hullámos mintát. Hagyd megszáradni, mielőtt elindulnál benne.

Cipő becsomagolása

Ha gyorsan kell csomagolni, és nincs idő ahhoz, hogy letisztítsd a cipőket, egyszerűen csak tedd zacskóba vagy orvosi sapkába. Ez tisztán tartja a ruháidat is.

Rágó probléma

Ha olyan szerencsétlen vagy, hogy rágóba lépsz, ne próbáld meg azonnal leszedni, mert csak rosszab lesz. Menj haza vegyél ki a fagyasztóból egy kis jeget és tedd közvetlenül a rágóra. Megfagyasztja a rágót és könnyebben el lehet távolítani.