Vannak olyan történések a világon, melyekre nincsen ráhatásunk. Általában olyan dolgok, amik kellemetlen helyzetbe tudnak hozni bennünket, mint például egy izzadságfoltos felső, vagy, ha rágóba ülünk, illetve felcsúszik a szoknyánk, ezek mind mind kínos helyzetek, amiket nagyon szeretnénk elkerülni, csak eddig nem jöttünk rá, hogyan. Erre jó az internet és a rajta található felhasználók, akik megosztják titkos kis praktikájukat, hogy többé ne kerüljünk gáz szituációba. Erről készítettünk egy összeállítást, hogy elsajátíthassátok ezeket a trükköket.

Zsíros haj.

Ha nincs időd hajat mosni de zsíros a hajad, akkor a hagyományos papírtörlők megmenthetnek. A törlőkendővel töröld le a zsírt a hajtövénél. Ezután fésüld meg a hajad.

Cipzár problémák.

Ha a ruhádon lévő cipzár váratlanul elakad, használj szokványos ceruzát. A cipzár mindkét oldalát fogd meg a ceruza hegyével, majd óvatosan húzd le.

Mellkasi verejték.

Ha észreveszed, hogy a mellkas területe nagyon izzadt, akkor használj tisztasági betétet, hogy elkerüld a kellemetlen foltokat a ruhádon. Egyszerűen tedd őket a melltartóba, és ez elnyeli a verejtékeket.

Leggings probléma.

Ezek a “nadrágok” hangsúlyozzák az alak hibáit, de van mód arra, hogyan viseld őket helyesen. Vegyél elő egy régi harisnyanadrágot és vágd le a szárát, hogy rövidnadrág fazon legyen belőle. Vedd fel ezt a leggings alá, így nem fogod kellemetlenül érezni magad a nadrágban.

Tintafoltok.

A tollból származó tinta kiszivároghat, és foltot hagyhat a ruhádon. A szokásos antibakteriális kézi gél segíthet a problémádon. Tegyél egy ruhát vagy papírtörlőt a folt alá, hogy felszívja a tintát, csavard ki a fertőtlenítőt a a ruhából, és dörzsöld szalvétával vagy pamut kendővel. Majd mosd le a területet.

Kellemetlen lehelet.

Ha gyorsan frissítened kell leheleted és nincs fogkefe a közeledben, rágcsálj kávébabot. Ez eltávolítja a kellemetlen szagokat, és szilárd szerkezete segít megtisztítani a nyelvet a plakktól, amely sok baktériumot tartalmaz.

Nedves cipő.

A nedves cipődet száraz macska-alom segítségével száríthatod meg. Tölts fel néhány harisnyanadrágot macskaalommal, kösd össze, és tedd a cipőbe éjszakára. Ez felszívja az összes nedvességet. Hasznos lehet a nátrium-hidrogén-karbonátnak a cipőbe történő öntése, hogy megakadályozd a baktériumok kialakulását, ami kellemetlen szagokat eredményezhetnek.

Sárga fogak.

Használj banánt, hogy fehér mosolyod legyen. Dörzsöld fogaidhoz a banán héjának belső oldalát, és várj 10-15 percet. Ezután mosd át egy fogkefével majd öblítsd ki a szádat. Ez az eljárás gyengéden fehéríti fogaidat.

Csúszós cipő.

Használj csiszolópapírt, ha csúszik a cipőd talpa. Dörzsöld a talpakat körkörös mozdulattal. Ezután dörzsöld a saroktól a lábujjig. Ne nyomd túl erősen. Használhatsz forró ragasztót is.

Burgonya verejtékfoltok ellen.

Használhatsz burgonyát, hogy csökkentsd a verejtékfoltok kialakulásának veszélyét a hónaljnál. Vágj friss burgonyát és dörzsöld a hónaljadhoz. Várd meg, amíg a nedvesség megszárad, majd mosd le a bőrt vízzel.

A szoknya felcsúszás ellen.

Szeretnéd, hogy szoknyád ne csússzon fel a lábadon minden egyes alkalommal, mikor felállsz a székről? Nem probléma! A hajlakkot hívhatod segítségül. Egyszerűen fújd be a combjaid, és a szoknya nem fog felcsúszni.

Rágógumi a ruhákon.

Ha a rágó ráragad a ruhádra, használhatsz szigetelőszalagot. Rakj a szalagból egy csíkot a rágógumira és tépd le. Ismételd meg ezt többször.

Szorult ékszerek.

Ha nem tudod eltávolítani a gyűrűt az ujjadról, csak emeld fel a kezed. Tartsd így, pár percig. A vér visszafolyik a kézből a váll felé, és el tudod távolítani a gyűrűt.