Úgy tűnik, hogy a rejtett utalások nem csak a Harry Potter könyvekben találhatók meg: a filmek is olyan részletekben is bővelkednek, amelyeket nagy valószínűséggel nem vettünk észre, vagy nem ismerünk.
Mi most leleplezzük ezeket, jöjjön 13, a filmhez kapcsolódó rejtett dolog:

1. Dolores Umbridge ruhája
A Harry Potter és a Főnix rendje c. részben találkozhatunk vele, mint egy új tanár. Dolores Umbridge mindenkit terrorizál. De figyeljük meg, hogy minél gonoszabb és őrültebb, annál sötétebb ruhát visel.

2. Az első és az utolsó részben lévő párhuzamok
Az első filmben Hagrid elviszi Harryt a Dursley-ékhoz Sirius repülő motorkerékpárján. Amikor eljön az ideje, hogy Harry elhagyja otthonát, Hagrid ugyanazzal a motorkerékpárral veszi el.
Egy másik megfigyelés: Hagrid elviszi Harry-t a mágia világába, megmutatva neki Abszol út-ot (Diagon Alley), és elkíséri Roxfortba, de az utolsó részben innen is elviszi.

3. Moody és Bill Weasley hasonlósága nem véletlen.
Érdekes tény: a szerepüket játszó színészek rokonok. Brendan Gleeson, aki nagyszerűen alakítja az üvegszemű varázslót, Domhnall Gleeson apja, aki Ron bátyját játszotta.

4. A film második leghíresebb triója változott
A készítőknek meg kellett változtatniuk a jelenetet: a színészt, aki Crabe-t játszotta, letartóztatták, ezért nem tudott részt venni a fogatáson, ezért Blaise Zabini lett helyette.

5. Terhes Bellatrix
A félvér herceg forgatásakor Helena Bonham Carter terhes volt. Ezért döntött úgy, hogy laza ruhát visel, és hogy elkerüli a közeli felvételeket, különböző tárgyak és bútorok mögé bújva.

6. “Ott nyílok, ahol zárul”
Egy másik érdekes csavar: az első Harry Potter könyv 1998-ban jelent meg, abban az évben, amikor a Roxforti csata az utolsó könyv szerint zajlott. Most emlékezzünk vissza a feliratra: “Ott nyílok, ahol zárul”.

7. Valódi érzelmek
Emlékszel arra a jelenetre az első részben, amikor a diákok első alkalommal lépnek be a Nagyterembe, hogy részt vegyenek az ünnepségen? A gyerekek meglepett arca nem megjátszott: Daniel, Rupert és Emma először látták a termet élőben.

8. Mit keres itt Cho Chang?
Emlékszel Cho Chang-ra, Harry első szerelmére, aki szintén megjelenik az utolsó részben? Iskolai egyenruhát viselt, és Roxfortban volt más diákokkal, mintha még mindig az iskolába járna. Ami fura, hiszen Cho csak egy évvel idősebb Harrynél, ezért már ki kellett volna járnia az iskolát addigra.

9. Ron és Hermione patrónusa nem véletlen
Ron Weasley patrónusa egy Jack Russell Terrier, egy vadászkutya, ami többek között vidrákat is üldöz. Hermione patrónusa pedig épp egy vidra.

10. Nymphadora Tonks hajszíne okkal változott meg
A könyvekben Nymphadora Tonks-t olyan boszorkányként írják le, aki képes megváltoztatni a megjelenését. A rózsaszínű hajat szereti, de a filmben lilára váltottak. Ennek az volt az oka, hogy megakadályozzák, hogy Dolores Umbridge-hez társítsák, aki köztudottan a rózsaszín különböző árnyalatait szereti.

11. Draco Malfoy felesége valójában Tom Felton barátnője volt.
Az epilógusban találkozunk a felnőtt személyekkel és gyermekeikkel, köztük Draco Malfoyval, a feleségével és a fiával együtt. Astoria Malfoy szerepe Jade Gordonnak jutott, aki Tom Felton akkor barátnője volt a valóságban.

12. Egy furcsa ábra
A Főnix rendjében, amikor Harry Sirius családfáját nézi, észrevettük, hogy a családban csak csillagokról, csillagképekről neveznek el valakit, pl: Sirius, Regulus, Bellatrix és Andromeda. A plusz poén, hogy ott van a falon egy Starbucks-hoz hasonlító ábra is.

13. Viktor Krum és Hermione Granger utolsó tánca
Az utolsó könyv szerint Viktor Krum részt vesz Bill és Fleur esküvőjén. Eleinte a filmadaptáció első része tartalmazott egy olyan jelenetet, ahol Krum és Hermione táncolnak, Ron ellenző tekintete mellett, de később a filmkészítők meggondolták magukat és kivágták ezt a jelenetet.