Minden országnak megvannak a saját hagyományai és szokásai, amelyeken elcsodálkoznak a külföldi látogatók. Ez alól persze, Dél-Korea sem kivétel. Most hoztunk nektek 13 nagyon furcsa dolgot, amit csak Dél-Koreában láthatsz.

1 . A Webes animációk

A webes videók és az internetes képregények rendkívül népszerűek Dél-Koreában .Gyerekek, tizenévesek, sőt még az idősebb állampolgárok körében is nagyon kedvelt.

2. Férfi mellbimbó matrica

A dél-koreai férfiak sokat törődnek a megjelenésükkel. A boltokban különleges matricákat találunk a mellbimbók számára, amelyeket a férfiak viselnek, így nem látják a mellbimbóikat vékony ingen át.

3. Az oktatás

Dél-Koreában a diákok reggeltől késő estig tanulnak. Ezért az iskolai könyvtárak estig nyitva vannak.

4. Kultúra

A dél-koreai tizenévesek nem sokat tudnak más országok kultúrájáról. Nem ismerik az amerikai popsztárok vagy legendás zenészek nevét. Nem igazán hallottak a Titanicról vagy a  Harry Potterről. Ők csak a saját kultúrájuk iránt érdeklődnek.

5. A metrón

Ebben az országban sokszor találkozhatunk animációs figurák másaival a metrón.

6. Ruha párok

Pároknál megszokott hasonló és azonos ruhákat viselni. Tehát ne lepődj meg, ha ilyen ruhákat viselő fiatalokat látsz az utcákon.

7. Borotvapenge férfi lábakhoz

Ahogy már említettük a férfiak sokat törődnek a megjelenésükkel. A hirdetés szerint a koreai nők kedvelik a sima férfi lábakat.

8. Tiszta utcák

Dél-Koreában az utcái rendezettek, nem találni szemetet.

9. Gyümölcs matrica

Dél-Koreában különböző gyümölcsöket matricákkal lehet díszíteni. Így lehet ajándékként adni barátoknak vagy családd

10. Tanár ajándék

Ebben az országban, a tanárnak szóló ajándékot megvesztegetésnek tekintik. Így amikor a szülők megszeretnének valamit köszönni a tanárnak, adnak neki egy csésze kávét. A gyerekek pedig általában édességet.

11. Az esküvő üzlet

Amikor szeretnénk meghívni valakit az esküvőnkre, nem elég meghívót küldeni. Minden embert, akit szeretnénk meghívni, el kell vinni vacsorázni és csak azt követően lehet meghívni. Itt is szokás pénzt adni borítékban.

12. Népszerű elnök

Dél-Korea elnöke hihetetlenül népszerű. Például vásárolhatnak az ifjú hazafiak az elnökről, kifestőkönyvet.

13. Fogkefe fogkrémmel

Lusta emberek számára lett kitalálva. Ezzel egy kis időt spórolhatnak meg.