A tudósok mindennap csodálatos felfedezéseket tesznek, amelyek kezdetben sokkolónak tűnnek, de hamarosan általános ismeretekként fogadják el őket. Hisszük, hogy még sok érdekes dolog van a világunkról, amit még nem tudunk. Most azonban szeretnénk megosztani egy szórakoztató listát, hogy javítsuk általános ismereteidet! Nézd meg ezeket a furcsa tényeket, amik egyértelműen őrültnek hangzanak, de kiderült, hogy teljesen igaznak bizonyultak.

Ki gondolta volna, hogy a horror filmek egyik legelterjedtebb eszközét a láncfűrészt eredetileg a szülésben való segítségnyújtásra használták. Bár őrültnek hangzik, teljesen igaz.

Ha veszélyben vagy fenyegető helyzetben érzik magukat az oposszumok halottnak tettetik magukat. Szegény tényleg úgy néz ki, mintha halott lenne: a szemek félig zárva vannak, habos a szájuk, és a bűzmirigy is felszínre tör. De ha a helyzet újra biztonságos, a szőrös színész életre kel.

Koreában az anya hasában töltött idő is számít. Tehát, ha egy gyerek megszületik már majdnem egy évesnek tekintik őt.

Amikor valakinek új toll van a kezében, az emberek 97% -a saját nevét írja le.

Azok az emberek, akik zenét hallgatnak alvás előtt, nemcsak gyorsabban tudnak elaludni, de ritkábban ébrednek fel az éjszaka folyamán, ami segít, hogy reggel frissebben ébredjen.

A Winston Churchill szobra a Parlament előtt, kevés elektromos árammal van ellátva, ami megakadályozza, hogy a madarak rászálljanak a szoborra.

Egyes kínai régiókban a cukor helyett sót raknak az ételekbe és italokba.

Belgiumban, a ’70 -es években, a gyermekeknek sört adtak, mivel úgy ítélték meg, hogy egészségesebb választás, mint az üdítőital. Úgy gondolták, hogy a sör segíthet a gyerekek gyorsabb növekedésében. Kizárólag természetes összetevőkből készült italokat fogyaszthattak, sőt a terhes és a szoptató nők számára is ajánlott volt.

Brazíliában, a könyvek olvasása segíthet a fogvatartottaknak a letöltendő idő rövidítésében. Évente legfeljebb 48 napot olvashatnak “le” büntetésükből az elítéltek, azaz 12 könyv a beszámított maximum.

A lyukas állkapocs egy genetikai mutáció eredménye. A mutáns gének, határozzák meg, hogy fogunk kinézni, és megtalálható mindkét szülő reproduktív sejtjeiben.

A kutatók szerint minél nagyobb egy férfi hasa, annál jobb barát és férj lesz. Íme néhány tényező a kijelentés mögött: a túlsúlyos férfiak mindig találnak időt partnereikre, magas a saját önértékelésük, súlyuk ellenére, meglehetősen magabiztosak, és soha nem tesz negatív megjegyzést a partnere megjelenésével kapcsolatban.

Amint eljutunk harmincadik születésnapunkig onnantól fogva, fokozatosan veszítünk a magasságunkból, körülbelül egy centit. Az emberek elkezdtek összemenni, mert a csigolyák között az agy-gerincvelői folyadék kiszárad, ami zsugorodást eredményez. A kiszáradás következtében maga a gerinc is görbébbé válik.

A tengeri vidrák gyakran egymásba karolva alszanak, hogy ne sodorja el őket egymástól a víz.