Az iskolában, de már az óvodában is nagyon hamar felüti fejét, hogy a gyermek intelligens és teljesen máshogy old meg helyzeteket, mint a többiek. A kutatók még nem találtak erre logikus magyarázatot, hogy egy gyermek, vagy akár már egy felnőtt ember, mitől lehet okosabb és kreatívabb más emberektől. Azonban vannak bizonyos jelek, amire ha odafigyelsz már kisgyerek korban, akkor rájöhetsz, hogy a te csemetéd is egy ilyen különleges lélek. De ha rád is vonatkoznak a lent felsorolt jelek, akkor bizony joggal hiheted azt, hogy intelligens vagy.

Ha gyerekkorban megtanul valamilyen hangszeren játszani, az nagy mértékben serkenti az agyi fejlődést és működést. Erre a célra, professzionális zene bölcsődéket és óvodákat alapítottak.

Kutatások szerint a család legidősebb gyermeke rendelkezik a legtöbb IQ-val, míg nála fiatalabbak kicsivel kevesebbel rendelkeznek. Ennek okára azonban nincs logikus magyarázat.

Kutatások alapján, minél nagyobb valakinek a derékmérete, annál rosszabb az emlékező tehetsége. A 10 év körüli gyermekek, ha valamilyen rossz eredményt érnek el egy felmérőben, vagy esetleg a sportban, nagyobb esélyük van 40 éves korukra elhízni.

Ha valakit az édesanyja természetes úton etetett, tehát szoptatott, akkor 7%-al magasabb az intelligencia szintje.

Ez annak a jele is lehet, hogy a gyermek már egész fiatalon elkezdett könyveket olvasni.

A bal kézzel író emberek, kutatások szerint sokkal találékonyabbak és képesek megoldani egy-egy nehezebb helyzetet.

Valószínűsíthető, hogy ez azért van, mert tisztában vannak tetteik következményével, ezért meggyőzik saját magukat, hogy minden a legnagyobb rendben lesz.

Tanulmányok kimutatták, hogy a magas gyermekek jobb tanulmányi átlagot érnek el, mint kisebb társaik. Ennek köszönhető, hogy a való életben is sikeresebbek.

Tudósok alátámasztották, hogy a humorérzék és az intelligencia nagyon is összefügg egymással. Körülbelül 400 tanulóval készítettek egy intelligencia felmérő tesztet, ahol a diákokkal megnézettek egy rajzfilmet és utána a vicces mondatokat, helyzeteket le kellett írniuk.

Tartja a mondás, hogy: “Aki kíváncsi, hamar megöregszik.” Ez nem feltétlenül igaz, hiszen  kíváncsi emberek, mindig nyitottak az új helyzetekre és teljesen máshogy gondolkodnak, mint a többi ember.

Akik magas intelligenciával rendelkeznek, gyakran maximalisták, mert a legjobbat szeretnék kihozni egy adott helyzetből.

Az a személy, aki képes órákon át éjszaka fent maradni, sokkal kreatívabb, mint azok, akik hamar elalszanak.

Van, aki teljesen máshogy fogja a ceruzát, tollat, mint a többi ember. Ez a kreativitásra is utalhat, ami különlegessé teszi a személyt.