Rengeteg támadásról látunk / hallunk a hírekben bízva abban, hogy ez velünk nem történhet meg. De, ha még is így lenne… mutatunk pár tippet, hogy védd meg magad!

1. Hogyan szorítsd ökölbe a kezed helyesen.

Mindig hajtsd rá a hüvelykujjad a többire. Így a kezed ökölben marad és az ütés nem vált át pofozássá.

2. Hogyan oldozd el magad

Ha megkötöznek tartsd ökölben a kezed. Így egy picit lazább lesz a kötés. Nagyobb eséllyel oldozhatod el magad.

3. Emlékezz a gyenge pontokra

Egy nő alapvetően gyengébb mint egy férfi. A meglepetés erejével kell támadnod és pontosan. Ha sokáig gondolkozol vagy nem jó helyre ütsz csak feldühíted a támadót ami semmi jóhoz nem vezet.

4. Mobiltelefonos alkalmazások

Több alkalmazás is van a telefonodra amik jól jöhetnek egy esetleges vészhelyzetnél. Akár még segítséget is hívhatnak ha bajba jutnál.

5. Improvizálj

Számos eszköz lehet nálad amik kihúzhatnak a bajból. Egy esernyővel oda lehet csapni. A kulcs éles és könnyű vele fájdalmat okozni. A táskád pedig pajzsként is használható.

6. Paprikaspray-t a megfelelő helyre.

A gázspray-nek semmi haszna, ha a táskád mélyén van. Nehéz előkotorni pláne egy váratlan szituációban. Legyen mindig kéznél ha olyan környéken mozogsz.

7. Kiszabadulni ha megragadnak

Ha megragadják a karodat mindig a hüvelykujja felé rántsd el a kezed. Arra gyengébb. Ha nem enged akkor használd a lábad. Rúgd meg valamelyik gyenge pontján.

8. Ha megragadnak a hajadnál fogva

Nem csak fáj, de az egész testedet irányítása alá tudja venni. Fogd meg a kezét mindkét kezeddel és használd a lábad. Ha érzed, hogy lazít a fogáson menekülj ahogy csak bírsz.

9. Ha a nyakadnál fogva ragadnak meg

Nincs sok esélyed gondolkozni. A legjobb amit tehetsz ha az ujjaddal a szeméhez kapsz és nyomod. Kellemetlen lesz neki és nagy eséllyel enged majd el.

10. Liftben

Nem szívesen liftezünk idegenekkel. A legjobb, amit tehetsz az az, hogy háttal állsz a gomboknak és inkább a “kérésére” megnyomod neki annak az emeletnek a gombját ahova menne… minthogy ő nyomja meg és valahol két emelet közt megállítsa azt.

11. Autóban

Persze, hogy nem utazunk autóban idegenekkel. Ha mégis erre kerülne a sor írd le egy üzenetben az egyik közeli ismerősödnek, hogy milyen színű, rendszámú autóba szálltál be. Ha el elmaradna és megtámadnak menj a kritikus pontokra. Orr, szem…

12. Tudj elsősegélyt nyújtani

A jogosítvány megszerzésekor az alapvető dolgokra megtanítanak. Ne feledd bárhol bármikor lehet baleset és a mentők érkezéséig nagyon sok idő telhet el. Tudd, hogy mit kell tenned ilyen helyzetekben.

További tanácsok:
Mindig állj készen. Zenét hallgatva vagy a telefon kijelzőjét bámulva nem veszed észre az esetleges támadókat. Időről időre nézz körül felmérni a terepet.

Tarts a távolságot. Tegyél meg mindent egy támadáskor, hogy ne tudjanak a falhoz vagy sarokba szorítani. Ne hátrálj inkább oldalra fuss.

Figyelj a kezeidre. Tartsd mindig magad előtt őket. Próbáld nyugtatni vele a támadót, de állj készen a védekezésre.

Szedd össze magad. Próbálj szabadulni és összezavarni a támadót. Ne ess pánikba, hanem koncentrálj. Ez mindennek a kulcsa.