Az élet csupa hazugság. Ez már gyermekkorban kezdődik. Hiába tanítja egy szülő a gyermekének, hogy mindig mondjon igazat, mikor a szülő hazudik a legtöbbet. Akinek van már gyereke tudja milyen az, mikor kis kegyes hazugságokkal takarod el a való világot. Azt gondolva, hogy ezzel jót teszünk. De nem mindig lehet őszinte a felnőtt, mert az igazsággal néha csak túlbonyolítanák gyerekeink életét.

1. “Gyerekként teljesen lenyűgözött az éjszakai égbolt, imádtam a csillagokat és a holdat. Apukám egyik este kiállította a létráját az udvarra, kihívott és azt mondta, kizárólag az én kedvemért, ő maga akasztotta ki a holdat és én persze évekig hittem is neki. Néhány éve édesapám elhunyt, de egy valami van , amiről mindig ő jut eszembe. Ez a hold!”

2. “Ma már felnőttként tudom milyen, mikor egy gyereknek be nem áll a szája. Nos én ilyen voltam, tipikus locsi-fecsi. Ám egyszer szüleim kitalálták, hogy azt mondják nekem, hogy egy ember egy hónapban csak 10 ezer szót mondhat. Ha elfogynak a szók, megnémulunk. Egyszer megint sokat beszéltem, mikor apukám figyelmeztetett, hogy 9 ezernél járunk. Rögtön elnémultam, és abban a hónapban nem beszéltem többet. “

3. ” 5 éves lehettem amikor szüleimtől kértem egy kiskutyát. Apukám azt mondta ha bebizonyítom, hogy egy kavicsról is tudok gondoskodni akkor beszélhetünk róla. Szóval el is ástam egy követ, amit rendszeresen öntöztem, ahogy apukám mondta, hogy minél nagyobbra nőjön. Apukám pedig időközönként egyre nagyobb kavicsra cserélte. ”

4. “Utáltam fürdeni, ekkor a szüleim azt hazudták nekem, hogy valójába volt egy bátyám, de ő is utált fürdeni, ezért gombává változott. Még fényképalbumot is csináltak rólunk. Természetesen soha többet nem mondtam, hogy nem akarok fürdeni. ”

5. “Nekem a szüleim azt mondták, hogy a fagyis kocsi valójában azért zenél mert épp kifogyott a jégkrémből. “

6. “Apukám a gyomlálásra gyerekként azzal a hazugsággal vett rá, hogy a gaz alatt játékok nőnek, csak ki kell őket ásni. Évekig kerestem a játékokat.”

7. “A nagyszüleinkkel utaztunk, amikor láttunk egy nagy tehén csordát. A papám azt mondta, hogy legkönnyebben úgy tudjuk őket megszámolni, hogy a lábaikat összeadjuk, és a kapott összeget elosztjuk 4-vel. Mi elhittük… ”

 

8. “Anyám imádta az édességet, de az öcsémmel nem hagytunk neki soha egy kicsit sem. Egyik nap, hozott egy zacskó M&M’s-et azt mondta, hogy a barna színűt csak a felnőttek ehetik meg. Onnantól kezdve gondoskodtunk róla, hogy neki is legyen nassolni való.”

9. “Épp bevásárolni voltam és a zöldségeknél jártam meghallottam, ahogy egy kisfiú a kókuszdiókat látva kérdezgeti apukáját, hogy mik azok. Az apa csak annyit mondott: Fiam! Nehogy közel menj hozzájuk, azok medvetojások!”

10. “A szüleim azt mondták, hogy esténként azért csukják be a szobájuk ajtaját, mert apu segít anyunak felakasztani a képeket a falra. Az ajtót meg azért nem szabad kinyitni, mert hátba vágtam volna őket. ”

11. “Mikor kicsi volt a lányom, azt mondtam neki, hogy ha hazudik, egy piros pötty fog megjelenni a homlokán. Innentől kezdve mindig tudtam, mikor lódít. Olyankor mindig eltakarta a homlokát a kezével.”

12.” Imádtam kapcsolgatni a TV-t gyerekkoromban. Apukám azt hazudta nekem, hogy ha megnyomok egy bizonyos gombot, a TV fel fog robbanni. Soha többet nem nyúltam hozzá. Ma már tudom, hogy a 18+ os csatornától szeretett volna távol tartani. ”