Nagyon sokszor hallunk arról, hogy mit tegyünk és mit ne tegyünk ahhoz, hogy egészségesek legyünk. Ám ez nem mindig 100% -ban igaz. Ahogy a tudomány fejlődik egyre több ilyen tévhitre derül fény. Ám ezeket már kevésbé hirdeti, hogy bocs tévedtünk, nem úgy van az, stb… Mi most letisztázunk egy párat, hogy tudd mi az amit elfelejthetsz.

1. A sztereotípia, hogy a terhesség 40 hét. Ma már több kutatás készült a témáról. Minden terhesség más. Kiderül, hogy az újszülöttek mindössze 5% -a érkezik az állítólagos határidőre. Ezenkívül nem számolják a befolyásoló tényezőket amelyeket figyelembe kell venni a koncepció időtartamának kiszámításakor is.

2. A túlsúlyos ember nem feltétlen egészségtelen. Egy tanulmány kimutatta, hogy fele annyi túlsúlyos ember hal meg mint normál testalkatú. Tehát ezt a kijelentés,nem igaz.

3. A túl sok só egészségtelen. A tanulmányok szerint épp ellenkezőleg, hisz vannak olyan egészségi állapotok, amelyek inkább megkívánják, hogy növeljük a sóbevitelt. A só visszatartása cukorbetegséghez, megnövekedett zsírraktározáshoz és a nemi aktivitás csökkenéséhez vezethet. 

4. A méz természetes édesítő, és jobb, mint a cukor. A méznek valójában több a kalória tartalma, mint a cukornak? Bár a mézből kevesebb mennyiség is elegendő, mivel édesebb. Ezért a méz súlygyarapodáshoz vezethet. Tehát a méz is épp oly káros, mint a cukor, és túlzásba vitt fogyasztása olyan betegségekhez vezethet, mint a cukorbetegség, a szívbetegségek és a májbetegségek.

5. A sárgarépa fogyasztása javítja a szemet. A sárgarépában lévő A-vitamin segíthet az éjszakai látás javításában, de a szemet nem javítja. 

6.Az agyadnak csupán csak a 10% -át használod. Számos tudós és kísérlet bizonyította már, hogy az agy egészét használjuk. De mivel minden cselekedetünket és minden tevékenységet más más rész irányít ezért van az, hogy egyszerre az összes központ nem tud aktivizálódni. 

7.A joghurt, és a túró javíthatja az emésztést.A probiotikumok lassan épülnek be a szervezetünkbe. Ezek segítenek szabályozni a bélműködésünket.Ha azonban a testedben már vannak különböző baktériumok, akkor honnan tudjuk, hogy a joghurtból származóak vannak jó hatással? Ezenkívül a legtöbb joghurt édesített, ez által a legtöbbjük egészségtelen nem pedig egészséges.

8.Az esti evés hizlal. A súlygyarapodás egyenesen arányos az edzésmennyiségével. Amit és amennyit eszel, és ahhoz képest mennyi fizikai tevékenységet végezel egy nap alatt. Ez az ami hatással van arra, hogy ki milyen fizikummal rendelkezik.

9. 5 érzékszervünk van.  Kiderült, hogy valójában több mint 20 érzékkel rendelkezünk. A legfrissebb kutatások szerint több kiemelkedő érzékünk is van, mint például a Nociception, a fájdalomérzés képessége, az Equilibrioception, az egyensúly érzése és a Thermoception, a hőmérséklet érzése. Igen mert, hogy ezeket is érzékeknek nevezzük. 

10. Mielőtt sportolni kezdenénk mindig be kell melegíteni. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a bemelegítés és a nyújtás 5%- kel csökkentette az edzés hatékonyságát. 

11.A nyelvet négy részre osztjuk. Valójában több ezer ízlelőbimbó van a nyelvünkön, és mind együtt dolgozik. Próbáld meg a sót a nyelv csúcsára helyezni. A sós ízt, amit érezni fogsz, elég ahhoz, hogy bizonyítsa a nyelv térkép nem a valóságot mutatja.

12. A 6 óra alvás jobban esik mint a 8. A több alvást a szervezet sokszor nem tudja olyan kipihentetőnek érzékelni, mint egy 6 órást.Biztos veled is előfordult, hogy egy nagy alvás után fáradtabban keltél mint amikor nem volt annyi időd a pihenésre.