Belegondoltál már, hogy a mesékben miért vannak néha megkérdőjelezhető kis rejtélyek? Vagy egyáltalán észre vetted őket? Ezek nem mindenkinek szúrnak szemet, de mi most csináltunk egy összeállítást ami bemutatja ezeket az aprólékos részleteket. Talán így meg tudjuk fejteni miért is lehetnek.

1. A WALL-E . A robot aki elment az űrbe ahol egy űrsisakot húzott, holott a robotok nem is lélegeznek. Nem furcsa ez egy kicsit?   

2. Jégkorszak. A filmben látható barlangrajzok, a valósággal teljesen megegyeznek, és mintegy 15 ezer évvel ezelőtt készültek valójában. 

3. A szépség és a szörnyeteg. A mesében Lumière, Cogsworth és Potts asszony tanácsot tartanak. Ahol a háttérben egy híres festmény is szerepet kapott. A Lány gyöngy fülbevalóval.  

4.Madagaszkár: Escape 2 Afrika. Rejtet üzenet: Például mikor Alex üdvözli az afrikai lakosokat a mancsában az afrikai kontinens körvonalazódik ki. 

5.A háziállatok titkos élete, ahol vicces párhuzamot fedezhetünk fel, amikor Pops, a régi Basset Hound bevallja Chloe iránt táplált érzéseit. Ebben a kis részben mondja, ami a Some Like It Hot híres végződése : “Senki sem tökéletes”.

6.Moana.  A falon lévő szőnyeg, ahol a a legendák mesélése folyik, Marshmallow-t ábrázolja.Azt a szörnyet akit Elsa fagyasztott ki.

Maui híres horogja ismerősnek tűnhet azoknak akik látták  Lilo és Stitch- t.  Azon belüli is David nyakláncán látjuk visszaköszöni.

7.Aladdin. Eleinte Michael J. Fox-ról mintázták Aladdint, majd később a producer úgy vélte túl kisfiús ezért átvariálták Tom Cruise képére.

8.Zootopia. Ez a jelenetet sok furcsa részletet tartogat. Például a jégpályán látható lenge öltözetben egy elefántpapa két kis elefánt lányával. Akik emlékeztetnek minket Elsa és Anna Frozenre.

Amikor Judy és Nick megérkezik a klubba, jobb oldalon feltűnik a híres Aladdin lámpás egy polcon.

A titkos laboratórium információs fórumán feltűnik a “Szomorú Keanu” mém fotó paródiájának az egyik híres képe.

9.GRU. Margo pólóján egy kis reklám. Ez egy másik mesének a Lorax kis szereplőjét ábrázolja.

10.Inside Out. Mikor Riley játszik a nappaliban egy magazin is látható. Ezen látható Colette a Lecsó című meséből.

A szemfülesebbek észre vehették, hogy Riley által épített kártyavár a családját ábrázolja.A király, a királynő és Riley.