Az elektronikai termékek már teljesen átvették felettünk a hatalmat. Konkrétan annyira fontosak a hétköznapijainkban, mint az oxigén. Nos, ez nem csak a mobiltelefonokra, hanem mindenféle eszközre igaz, amit nap, mint nap igénybe veszünk valamilyen oknál fogva. Pontosan emiatt fontos, hogy különbséget tudjunk tenni valós és ál termékek között. Készítettünk egy listát azokról a tényezőkről, amik segítenek nekünk megtalálni a hamis termékek jellemvonásait.

Miért van szükség ezekre az információkra?

Nos, ahogy már mondtuk, szükségünk van a telefonjainkra, így az eszköz szükséges egy recept megtalálásához vagy, hogy kapcsolatot tudjuk tartani a világgal. Egy hamis termék veszélyezteti mindezt. Ezért olvasd el ezeket a tippeket, ha fel akarod ismerni a hamisított termékeket.

Miért hamisítják?

Az elektronikus modulok iránti igény napról napra nő. Minél többet tud a készülék, annál többe kerül. A nem annyira ismert vállalatok próbálják megvezetni a gyanútlan vásárlókat replikák gyártásával. Kevés olyan ember van, aki felismeri a különbséget a két termék között. Ám ezek a tippek segítenek, hogy felismerd az ál termékeket.

Csomagolás.

Ez a legfontosabb dolog. Ha veszel valamit, győződj meg róla, hogy a csomagolás hibátlan és sértetlen. Ezenkívül próbáld megkeresni a következetlenség jeleit a dobozon. Ez az egyik legfontosabb tipp, ami segít a hamis termék felismerésében.

Kicsomagoláskor.

A replikák is nagyon hasonló dobozba vannak csomagolva, így csak nagyon kevesen látják a különbséget. Ha iPhone-t veszel, nézd meg, hogy be van e csomagolva, egy zacskószerű anyagba, ha igen az replika, ugyanis ezek a telefonok soha nincsenek ilyen anyagokba becsomagolva.

Felhasználói kézikönyv.

A legfontosabbak között említjük a használati kézikönyveket, ha szeretnénk megkülönböztetni a replikát az igazitól. Ezek a könyvek mindig annak az országnak a nyelvén íródnak, ahol éppen vásárolod.

A termék anyaga

A legnépszerűbb márkák nagy figyelmet szentelnek termékeik minőségére. Ezek a szó szoros értelemben hibátlanok. Keresd meg azt a részt, ami a legfurább a terméken, például az anyagforrasztások, ezek nagyon árulkodó jelek lehetnek.

Betűk.

Rendkívül érzékeny terület, ha fel szeretnéd ismerni a hamis terméket. Igaz, hogy a különbség eléggé minimális, ám a replikán eltérő betűstílus és betűszín van. Részletesen vizsgáld át az eredeti termék logóját.

Töltőfej.

Európában, EU szabvány szerint gyártják és adják a töltőket. Új készülék megvételekor vedd szemügyre a töltőfejét.
Az eredeti terméken nincs fura jel, nem látható rajta eltérő színkombináció. Az ál termékeknél sűrűn előfordulnak ezek a problémák.

Töltőkábel.

Az igazi márka minden alkalommal jelzik és bejelentik, ha változtatást eszközölnek a termékekben. Vizsgáld meg a kábel mintáját, állagát, formáját ne legyen túl erőteljes színe se mintája, ugyanis ezek a jellemzők mind-mind a replikákra utalnak.

Töltőnyílás.

Az igazi árunak a tapintása sima felületű, a hamisítványnak dorozmás. Az apró részletek mindig megmutatják milyen készülékkel van dolgod.

Kijelző

Ha nem vennéd észre mi a különbség a két kép között, látogass el YouTube-ra, és keress rá az “Unbox Therapy” csatornára. Azzal a videóval fontos információk birtokába kerülhetsz, miként ismerheted fel a replikákat.