Bármilyen terméket vásárolunk, minden logókkal és védjegyekkel van ellátva. Ezekből tudjuk már ránézésre, hogy miről beszélünk, és hova tegyük. Minden logó kemény munka eredménye. Egy csapat tervező dolgozik azon, hogy egy egy terméket mindenki számára könnyen felismerhetővé tegyenek. De van, hogy ezek a fantázia nevek történetet rejtenek magukban. Most pár ilyet mutatunk. Hogyan és miről kapta nevét.

1. Disney

A híres, és sokak által jól ismert logó 2006 óta él jelenlegi formájában. Egészen addig a Németország Neuschwanstein kastélyról formázták, míg a készítők átrajzolták 2006 ban a Disneyland Párizsi Hamupipőke kastély mintájára.

2. LEGO

Neve a dán „Leg godt!” kifejezésből származik, ami azt jelenti: „Játssz jól!”. A ma ismert, műanyagból készült Lego 2008-ban ünnepelte 50. születésnapját.

3. Pepsi

Egyes logó tervezők úgy vélik, hogy ennek a terméknek komoly üzenete van a világban. De lehet, hogy ez csak egy ember túlzott fantáziája, ami valójában nem is így van. 

4. Fanta.

A Coca- Cola németországi cég vezetése a második világháború idején úgy határozott, hogy előállnak egy új ízzel. Max Keith a vezető azt kérte, hogy mindenki használja a fantáziáját, a minél jobb eredmény elérésének érdekében. Mikor elkészült az ital Joe Knipp azt mondta: “Kész a Fanta”  Német szóból: fantázia- fantasie- fanta

5. Cadillac

Cadillac megalapítója, Henry M. Leeland az ő őse után nevezte el cégét. A híres francia felfedezőről Antoine Laumet de La Mothe, Sieur de Cadillac. 

6. Durex

Az óvszer név egy szlogen rövidítéseként jött létre. A szavak kezdőbetűinek játéka. A brit cég nevének jelentése : Tartós, megbízható, kiváló.

7. Levi’s

A márka nem kifejezetten a névbe rejtette, hogy mennyire jó termékük van. Ők a logó formájával kívánják azt az érzetet fenntartani, hogy az ő nadrágjuk a legjobb választás a hátsód számára. 

8. Samsung

“Sam” a koreai jelentése szerint “3”, a “Sung” pedig a “csillagot” jelenti. A Samsung tehát “3 csillag” -ként fordítható le 

9. SEGA

Kezdetben az amerikai hadseregnek adott el pénzbedobós játékgépeket a katonák számára. 1951-ben illegálissá váltak az Egyesült Államokban a nyerőgépek, ezért Japánba költöztek, ahol már Service Games of Japan néven működött a cég. Ezek kezdőbetűi alkotják a logót. 

10. Audi

A logója egyszerű és letisztult, nincsenek benne rejtett utalások semmi bővebb háttér tartalom. A négy gyűrű jelentése a négy nagy autógyár egyesülésére utal. Audi-Horch-DKW-Wanderer, ezek 1932-ben hozták létre egységesen az Audi céget, autóunió.

11.  Alfa Romeo.

A márka logója vitathatatlanul a legjobb embléma az autóipar bizniszben. Elegáns, sima és rejtéllyel teli. Kezdjük is a baloldalon a piros kereszttel, ez valójában Milánó szimbóluma. A jobb oldalán pedig egy sárkány vagy kígyó éppen elfogyaszt egy embert. A háttértartalom azért egy kicsikét komplikáltabb, szóval itt egy egyszerűbb magyarázat: Milánó egy híres embere akit Otone Viscontinak neveztek harcolt egy Szaracén lovaggal, akit meg is ölt. Aztán a Szaracén pajzsán lévő szimbólumot magához vette és elvitte Milánóba, és ezért szerepel az Alfa emblémáján.