Sokan csodálják azokat a fényképeket, amik az interneten fellelhetőek, ám idővel kiderül, hogy ezek a képek hamisak. Nem gondolunk bele, hogy ilyen szép dolgok valójában nem is létezhetnek a világon, mint például egy lila erdő. Ám annyira elmerül a csodálatban az ember, hogy fel sem fogja nem valódi képpel áll szembe. Összegyűjtöttünk nektek néhány ilyen képet, amiről most lerántjuk a leplet.

Lilás erdő Skóciában

A lilás fák a Skye-szigeten olyan lenyűgözőnek tűnnek, hogy sokan szívesen látnák a való életben. De sokan csalódottak lesznek, amikor odaérnek. Valójában Photoshoppal van átfestve az összes zöld szín, lilára.

Csillag és félhold alakú sziget

Molokini – egy természetes csillag és félhold alakú sziget. Az egyetlen igazság itt a sziget neve, Molokini, ami tényleg félhold alakú. Sajnos a csillagot egy képszerkesztő segítségével adták hozzá.

Béka nő

Ezt a fotót nyilvánvalóan szerkesztették, mivel sokan csodálkoztak ennek a nőnek a  rugalmasságán. Mindenki megnyugtatására a jobb oldali kép az igazi.

Jéghegy víz alatt

Ezt a jól ismert fotót, sokan szeretik asztali háttérként használni, ám valójában 4 különálló kép kombinációjából áll. A kép szerzője, Ralph Clevenger, a felhőket Santa Barbaran és Kaliforniában, a jéghegy tetejét az Antarktiszon, az alsó részét Alaszkában fotózta. Ezenkívül Ralph, fejjel lefelé fordította a jéghegyet a víz alá. A képszerkesztő megfelelő eszközeinek köszönhetően a jéghegy nagyon élethű lett.

Egy 4 éves fiú, aki megvédi a húgát egy nepáli földrengés után

Ez az, amikor a tragédia alatt készült fényképeket, beleértve ezt a fotót is, feltették a közösségi oldalakra. A képen a fiú megölelte testvérét, aki nagyon félt. Az igazság az, hogy a fiú odament megölelni ezt a síró kislányt mert félt valamitől. A fotót 2007-ben Na Son Nguyen fotóriporter készítette Vietnamban. Azóta már nagyon sok dologhoz társították ezt a képet.

Ez történik, ha a villám csapódik a homokba

Ezzel a címmel ellátott fotó gyakran látható az interneten. Az igazság az, hogy amikor a villám belecsap a homokba, fulguritok alakulnak ki. Viszont ez csak homokban lehetséges, a felszín felett nem. Igazából a lenti képen egy nedves homokkal borított fa látható.

Egy tehén melegedik az autó motorháztetőjén

2013 megjelent az interneten egy kép, miszerint egy tehén melegedik a kocsi motorháztetején. Először nem kapott nagy figyelmet, de 2013. október 18-án a “Surrey Roads Policing” megjelentette a képet a Twitteren: “Ne feledd, hogy a hidegebb napokon az autó hője vonzza az állatokat.” A kép azonban hamis volt.

Egy szörny macska

Ez a kép 2003-ban került fel az internetre. A cím szerint Hógolyó súlya 40 kg, mert az anyja egy atomerőmű területén élt. Valójában a macska neve “Jumper” és ő egy átlagos méretű macska. A gazdája, Cordell Hauglie viccet csinált a macskából, ugyanis a Photoshop segítségével alakította át a képet, majd megmutatta a barátainak. Fogalma se volt róla, milyen népszerű lett ő és kedvence.

A Sikoly című festmény Theresa May irodájában

2016. szeptemberében megjelent Theresa May és a kabinetminiszterek 27 tagjáról egy fénykép az interneten. A háttérben a Sikoly című kép lógott. Viszont a valódi képen teljesen más műalkotás szerepelt.

A faragott szekrény, ami úgy néz ki, mint egy fotóhiba

Ez a fotó 2013-ban jelent meg az interneten, amely úgy néz ki, mint a digitális hiba. Tulajdonképpen ez egy számítógépes terv a tölgyfából készült bútorokról, amit Ferruccio Laviani tervezett. A design végterméke egy éjjeliszekrény lett, amelyet a bútorkiállításon mutattak be Olaszországban. Az első kép csak egy digitális tervet mutat, az igazi szekrény a második képen van.

A Jupiter másik oldala

Van egy érdekes történet a fénykép mögött. Sokan kételkedtek a hitelességében, biztosak voltak benne, hogy a képet szerkesztették. Az alábbi fénykép a bizonyíték rá.

Amikor először megnézed ezt a félgömböt, kétséged támad a Naprendszer bolygójának képével kapcsolatban. Az első fotó egy valódi kép, amelyet a Cassini űrszonda küldött. 2000 végén, a Szaturnusz felé vezető úton Cassini fotót készített a Jupiter déli oldaláról. A fotó látható a NASA oldalán. A második kép csak egy hamisítvány.