Számos film jött ki az évek során, melynek a háttér munkálatairól semmit sem tudnunk. Milyen eszközöket használtak a filmek elkészítése során. Honnan hozták azokat a kellékeket, amelyeket a filmekben látunk. És ehhez hasonló kérdések fordultak már meg a fejedben. Mi szeretnék megmutatni, bizonyos filmek mögött rejlő titkokat, melyekről csak nagyon kevesen tudnak a világon.

A Hobbit, Új-Zéland egész aranykészletét felélte.

A filmben használt arany valójában nem volt elegendő a filmhez ezért Németországból kellett behozatni, hogy minden tökéletes legyen.

A James Bond- Skyfall című filmet egy mozgó vonaton forgatták le.

Daniel Craig valóban rávetette magát egy mozgó vonat tetejére. Nos, ki ez ha nem az igazi és utánozhatatlan James Bond?

Ha már James Bond itt egy újabb érdekes tény.

A James Bond filmek elején ismert jelenet, mikor Bond belelő a kamerába, valójában igazi fegyverrel csinálták. Ez a jelenet a legutolsó pillanatban valósult meg. Annyira illet a filmhez, hogy a készítők benthagyták.

Ryan közlegény megmentése.

A “Ryan közlegény megmentése” című filmben a katonáknak poszttraumás stressz szindrómájuk volt. Ezért a harc egyes jelenetei nagyon meggyőzőek voltak azok számára, akik először nézték meg a filmet.

Az ötödik elem.

A furcsa nyelv, amelyen Lilu beszélt, Luke Besson találta ki. A színésznő, Milla Jovovich annyira belejött ebbe a nyelvbe, hogy a film végével képes volt szabadon kommunikálni a rendezővel.

A tégla című filmben Jack Nicholson valóban megijesztette DiCapriót egy igazi fegyverrel.

Amikor a karakterek találkoztak a kulcsfontosságú jelenetben, Nicholson kihúzta fegyverét, amire sem DiCaprio, sem Martin Scorsese igazgató nem számított. Tehát Leo reakciója valódi volt.

A Charlie és a Csokigyárban valódi mókusok szerepeltek.

Tim Burton rendező úgy döntött, hogy nem vesztegeti az időt az apróságokról, 40 igazi mókust vett, és betanította őket bizonyos trükkök elvégzésére.

Hulk a véletlen műve miatt lett zöld színű.

Kevesen tudják elképzelni ezt a szörnyeteget másik színben, de eredetileg Stan Lee szürkének akarta Hulkot ábrázolni. Azonban egy nyomtató hiba miatt véletlenül zöld színű lett, ami végül hihetetlenül megtetszett Stannnek.

Deadpool kiadásainak csökkentése.

A film költségvetését 7 millió dollárra csökkentették. A taxis jelenetnél a főszereplőt arra kényszerítették, hogy egy zsákból húzza elő a fegyvereit, ne pedig egy spéci táskából azért, hogy a következő jelenet gazdaságosabb legyen.

Bónusz: Mi a közös a filmiparban és az űrhajózásban?

1929-ben a “Woman in the Moon” című filmben a rakéták indítása során visszaszámlálást alkalmaztak a drámaibb hatás miatt. Ezt a módszert azonban teljesen átvette a NASA a saját rakétáik kilövése előtt is.