A McDonald’s játékok 1979- ben indultak útnak. Eleinte csak reklámkampánynak indult, de a nagy sikerre való tekintettel még mai napig kapható a gyerekek számára kifejlesztet ajándékkal ellátott éttermi doboz. A Happy Meal menü hallatán minden gyerek a játékra asszociál. Azok a játékok amelyek egykor kaphatóak voltak, azok közül némelyik mára már eszmei értékkel bír. 

1. Tamagocchi. Ami valójában átverés, mert olyan volt mint az eredeti, de csak egy jó utánzat ami kulcstartóként funkcionált.

mini things on keyrings (@keychainsaplenty) által megosztott bejegyzés,

2. A gyurmakészlet, amelyhez kapható volt mindenféle kiegészítő. Ma már nehéz minden darabját újra összegyűjteni. De néhány fanatikusnál még érintetlen csomagolásban felelhető.

Happy Playdoh (@happyplaydoh) által megosztott bejegyzés,

3. A Lego mekis kaja. Teljes készlet, amely szívószálas pohártól elkezdve a szendvicset is tartalmazza.

?❄✨Frozen Bricks Studios?❄✨ (@frozen_brick_studios) által megosztott bejegyzés,

4. A  Snoopy készlet. A legnépszerűbb gyűjteménynek számít.  Az is a 1998-as kiadás.

K-Zone Philippines (@kzoneph) által megosztott bejegyzés,

5. A Furbies őrület. 1990-es évek körül jelentek meg a köztudatban. Egy robot játék, puha szőrrel és nagy szemekkel, amelyek beszélnek.  Sokszor még találkozhatunk velük.

アンナ♡ᵕ̈* (@annaokada) által megosztott bejegyzés,

6. A Toy Story őrület a McDonald’s számára is nagy siker volt. Több kiegészítőt lehetett beszerezni, és ezeket tetszés szerint variálni.

Kris Campea (@happycampea) által megosztott bejegyzés,

7.A Disney Company az évfordulójának tiszteletére egy hatalmas 100 játékból álló gyűjteményt hozott létre a legnépszerűbb karakterekből. Mindegyik alak egy kis emelvényen áll, amelyen látható a karakter neve és a megjelenésének éve.

☮LeslieDawn?Whimsy (@thewhimsyfarm) által megosztott bejegyzés,

8. Természetesen Minion őrülettel is találkozhatunk a kis dobozokban. Pár éve csak, hogy megjelent, de a gyűjtök körében hatalmas sikernek örvend.

Kseniia (@ksenosaurus) által megosztott bejegyzés,

9. Super Mario ami 1990 augusztusában jelent meg. Hatalmas népszerűségnek örvendett oly annyira, hogy pár éve újra megjelent.

stella (@stellahy) által megosztott bejegyzés,

10. Barbi is ott volt a legsikeresebbek között. Először XX. század végén voltak láthatóak, és azóta többször is visszatértek.

McDonald’s Brasil (@mcdonalds_br) által megosztott bejegyzés,

11. Hot Wheels a legsikeresebb játék az étteremlánc történetében. A legkedveltebb az 1983-as sorozat. Bár sokszor megjelentek már ezek a fajta játékok, amik mindig nagy sikernek örvendenek, a lassan 35 éves sorozat tartja rendíthetetlen sikerét.

@madeinmacau által megosztott bejegyzés,