Minden, amit fel lehetett találni már feltalálták – mondta Charles Dewell, az USA Szabadalmi Biztosának elnöke 1899-ben, ám nagyott tévedett. Még most is, a 21. században, amikor már nehéz valami újat kitalálni, akkor is akadnak olyan felfedezések, amelyekről azt jut először eszedbe: “Ez tényleg lehetséges?”

Olyan ing, amely nem piszkolódik

A holland “Labfresh” vállalat elindított egy egyedi férfi pamut ing gyártást, amelyek nem szívják mgukba a kávét, vörösborokat, szójaszószokat vagy olívaolajat. Az egyedülálló INDUO technológia és az elasztán 2% -a által létrehozott pamut 98% -a nem veszi figyelembe a problémás foltot. Lehetővé teszi, hogy a bőr lélegezzen, ne szívjon magába kellemetlen szagokat. Az egészben a legjobb, hogy nem kell vasalni. Ennek az “intelligens” pólónak ára körülbelül 37.000 forintak megfelelő összeg.

LABFRESH (@labfreshh) által megosztott bejegyzés,

Ehető szatyor

A szennyezés elleni küzdelem érdekében az indiai EnviGreen cég biológiailag lebomló műanyagot fejlesztett ki. 100% -ban szerves anyagokból áll (természetes keményítő, hínár, növényi olajok). Úgy néz ki, mint a hagyományos szatyor . Nem kockáztatsz semmit, ha úgy döntesz, ha egy ilyen műanyag zacskót eszel. A szervezet tökéletesen megemészti anélkül, hogy kárt okozna benne. A hagyományos műanyag zacskó 5 – 200 év alatt bomlik le. A Szerves kevesebb, mint 180 nap alatt, forrásban lévő vízben 15 másodperc alatt. Nagy hír az olyan országok számára, amelyek a műanyag törmelék problémájával szembesültek.

toxic city story hack (@toxiccitystoryhack) által megosztott bejegyzés,

Ruha, amely a gyerekkel együtt nő

A Londoni tervező Ryan Yasin kifejlesztett egy gyerekruházatot, amely együtt növekszik a gyerekekkel. Erős, összehajtható anyagból készült, amely párhuzamos, lapos, 5 és 50 mm széles lapok miatt kiterebélyesedik. A gyerek ruhák néha drágábbak, mint a felnőtt ruhák, és mivel a gyerekek gyorsan nőnek, ez egy hatalmas költségcsökkentés lenne a szülők számára. Tehát Ryan Yasin találmányának minden esélye megvan a sikerre.

Petit Pli – Clothes That Grow. (@petit.pli) által megosztott bejegyzés,

Harisnyanadrág, amely nem szakad

Az amerikai textilipari vállalat, Sheerly Genius létrehozta a legtartósabb harisnyanadrágot a világon. A szabadalmaztatott design ugyanazokat az anyagokat tartalmazza, mint a golyóálló mellények. Az új harisnya sikeresen kiállta a próbát amely ellenált a faforgácsnak, a körömnek, a hurok kötőelemeknek, gyűrűknek. Az alkotók által elérni kívánt legfontosabb cél az, hogy csökkentse a hulladékot a szemétlerakókban.

Zsák, amibe a házi kedvencek végezhetik dolgukat

Izraeli induló termelése a pikvapu ( piqapoo ) – egy innovatív eszköz a kutyagumi ellen. Minden séta előtt négylábú barát farka tövéhez kell akasztani egy speciális műanyag klipszel. Amint a zsákba belekerül a motyó, vedd ki a karabélyt, és küld el a csomagot a kukába. A fejlesztők szerint ez a termék alkalmas minden fajtájú és méretű kutyának, és egyáltalán nem okoz kellemetlenséget. Ez jóval könyebbé teszi a kutyasétáltást.

Koffein spray

Az amerikai biokémikus Ben Yu létrehozta a világ első koffeint tartalmú sprayt – Sprayable Energy-t . Nincsenek kalóriák vagy mesterséges összetevők. A koffein a bőrön keresztül szívódik fel, és néhány óra múlva bekerül a véráramba. Ez a spray ugyanolyan hatással bír, mint egy csésze kávé. A spray elve a nikotintapaszhoz hasonló. A koffein némileg hasonlít a nikotinhoz, és képes átjutni a szervezetbe a bőrsejteken keresztül.

Sprayable_co (@sprayable_co) által megosztott bejegyzés,

Egy robot, akivel tudsz beszélni

A személyi robot Gibo hasonló a Pixar filmstúdió hőséhez – nagy kerek fejjel és egy olyan arccal, amely animált ikonok segítségével érzelmeket közvetít. Ki tud gúnyolni, táncolni,  képeket készíteni, fel tudod hívni. A robot, 230.000 Forint, és ahogyan az alkotók ígérték, minden új modellel fejlődni fog a világ, és új szintre emelei az interakció természetét és a robotokkal való kommunikációt.

Jibo (@jiborobot) által megosztott bejegyzés,

Egy bögre, ami melegen tartja az italunkat

Az Ember Technologies vezérigazgatója, Clay Alexander, feltalált egy “okos” bögrét. Egy különleges alkalmazás segítségével egy órán át megtartja a kávé vagy tea kívánt hőmérsékletét 49 és 63 ° C között. Tavaly a cég hőmérséklet ellenőrzésre készített egy pohár bort. Nem kizárt, hogy az új bögre eladása a plafont fogja súrolni. Már majdnem 5000 Starbucks létesítményben értékesítik.

Ember (@ember) által megosztott bejegyzés,

Fagylalt, ami nem hízlal

Túl jó ahhoz, hogy igaz legyen: különböző ízű jégkrém, amelyben csak 360 kalória van. (fél literben). De igen pontosan ez az, amit a Halo Top ígér. Alacsony kalóriatartalmú fagylaltot hozott létre édesítőszerrel, Stevia-val és a nádcukorral. A cég célja, hogy kedvenc termékét megeheti, még akkor is, ha szigorú diétát követsz. A Halo Top sikere egyszerűen lenyűgöző. A tavalyi évben a fagylalt értékesítése mintegy 2500% -kal ugrott meg, és a közelmúltban a Halo Top lett a legkelendőbb termék Amerikában, pinte formájában.

Halo Top Creamery (@halotopcreamery) által megosztott bejegyzés,