Az internet sok lehetőséget kínál az embereknek arra, hogy pénzt költsenek olyan dolgokra, amik nem biztos, hogy hasznosak lesznek, de megadják a lehetőséget, az új találmányok megalkotására. Vannak olyan weboldalak, amelyek adománygyűjtést szerveznek, függetlenül a projekt komolyságától. Elhoztunk pár terméket, ami az emberek jóindulatának és pénztárcájának köszönhetően nagy sikereket értek el a világon.

Éjszakai WC fény.

Az IllumilBowl nevű termék, az összes WC-nél működik. A mozgásérzékelő bekapcsol, amint bemész a mosdóba. Összesen 2600 Forintba kerül, de egy gyűjtéssel kapcsolatos weboldalon majdnem 60 millió Forint gyűlt össze, hogy elindítsák a tervezését.

100 vízibomba, kevesebb mint 1 perc alatt.

A Kickstarter egyik legsikeresebb projektje, a “Bunch O lufik” 241.548.600 Forintot hozott. Tölts fel több száz vízibombát egy perc alatt. Olyan jól sikerült, hogy most már bárhol az országban megvásárolhatod ezt a terméket.

Burgonya saláta.

A Kickstarter legnagyobb szenzációja lett az ételkészítő kampány. Zack Banger Brown  elindította első projektjét, ami először poénnak indult, de azóta már elég messzire jutott az ötlet. Csak annyit írt, hogy „Krumplisalátát készítek, de nem tudom, hogy milyet”, a beindulás óta 3475 ember küldött pénzt a kampányba, összesen több, mint 8 millió forintot.

A kulcstartó billentyűzete

A “Makey Makey GO” egy egyszerű szerkezet, ami két részből áll. Az egyik egy pendrivehoz hasonló tárgy, ami az USB-porton keresztül csatlakozik a géphez, a másik fele pedig egy kábel, aminek csipesz van a végén. Ha ezt a tárgyat a számítógéphez csatlakoztatjuk, és a kábel segítségével összekötjük egy tetszőleges termékkel, mondjuk pizzával és hozzáérünk, a laptop gombnyomásnak, vagy billentyű parancsnak fogja tekinteni. Ára kb 7000 Forint + a postaköltség. Jó hír, hogy Magyarországra is postáznak.

Automatikus fogkefe.

Ez a cuki kis tárgy egy nyél nélküli fogkefe, ami saját magát vezéreli. Ugyanúgy beteszed a szádba, mint a hagyományos fogkeféket, csak ez magától megtisztítja a fogaidat. Kevesebb, mint egy hónap alatt közel 850 millió Forintot sikerült összeszedni, hogy elindíthassák a gyártást.

Macska csontváz gyertya

Egy Izlandi tervező Thorunn Arnadottir, fantasztikus ötlettel állt elő. Kitalált egy olyan macska alakú gyertyát, amit ha meggyújtanak egy hátborzongató fémes csontváz lesz belőle, ahogy leolvad róla a viasz. Jelenlegi gyűjteménye sok más állatot formál meg. Thorunn közel 26 és fél millió Forintot kapott a gyertyák készítéséhez.

A kártya, amely soha nem hagyja abba a zenélést.

Úgy néz ki, mint egy hétköznapi születésnapi kártya, csak miután kinyitod, a zene nem fog leállni. Még akkor sem, ha becsukod. A kártya több mint 3 órán keresztül zenél. Csak akkor hallgat el, ha fizikailag megsemmisíted. Az alkotó kb 24 millió Forintot nyert, a tervezett 2 millió Forint helyett.

A világ legcsodálatosabb macska naptára.

A naptár megalkotói Brennan Groh és Kate Funk. A lányok azt gondolták, hogy közel 1 millió Forintból meg tudják csinálni a naptár első sorozatát. Ez az ötlet annyira megtetszett az embereknek, hogy 6 és fél millió Forint gyűlt össze, hogy elindítsák a projektet, azóta már a hatodik megjelenésnél tart a naptár.

Macska nyalogató kefe.

Ez a termék arra való, hogy a szánkban lévő kefe segítségével “megmosdassuk” a macskánkat úgy, ahogy a fajtársai szokták egymást. Ha hiszed, ha nem annyi embert megbolondított ez az eszköz, hogy közel 14 millió Forint gyűlt össze a megvalósításához.

Futópad macskáknak.

A projekt tervezői észrevették, hogy egyes macskák teljesen el vannak punnyadva, nem mozognak semmit, konkrétan díszpárnaként funkcionálnak. Ezért megalkották, a macskákra tervezett futópadot. Az embereknek annyira megtetszett az ötlet, hogy közel 90 millió Forinttal támogatták a projektet.

Ezt a forradalmi férfi alsónadrágot úgy fejlesztették ki, hogy a nemi szerv mindig kényelmes és friss közegben legyen. Rugalmas és ellenálló rostszerű anyagot használtak az elkészítéséhez és közel 30 millió Forintot hozott eddig a tervezőnek.