Számos tény szól a férfiakról, amit csak a statisztikákból tudunk kikövetkeztetni. A nők átlagosan hosszabb ideig élnek, mint a férfiak a világon, a férfiak körülbelül egy évet töltenek a nőket nézve és kétszer olyan gyakran füllentenek, mint a nők. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk, néhány érdekes tényt a férfiakról.

A férfiak rémálmai természeti katasztrófát ábrázolnak.

A montreali egyetem tudósai, több mint 10 000 álmot tanulmányoztak, és megállapították, hogy bizony van különbség a férfiak és a nők rémálmai között. A férfiak általában valamilyen természeti katasztrófával álmodnak.

Tárgy felvétele a földről.

Ha jól megfigyelted általában a férfiak hajolva, míg a nők guggolva vesznek fel valamit a földről. Természetesen nem mindenki csinálja így, de ez a viselkedés a legtöbb ember számára jellemző.
Azért lehetséges, mert a nők gyakran viselnek szoknyát és ha leejtenek valamit a földre, nyilván úgy veszik fel, hogy semmijük se látszódjon ki a ruha alól. A férfiak esetében ez veszély nem áll fent, tehát lazábban tudnak mozogni.

A férfiak, mint az egészséges testtömegű nők.

Kutatások alapján, a férfiak azokat a vékony nőket részesítik előnyben, akik egészségesen néznek ki. Tehát a férfiak nem vonzódnak azokhoz a nőkhöz, akiknek tipikusan modell alkata van.

A férfiak azzal próbálják felhívni a lányok figyelmét, hogy hüvelykujjukat az övükbe akasztják.

Amikor egy férfi meg akarja mutatni a nőnek, hogy érdeklődik iránta, akaratlanul olyan gesztust tesz, amely azt bizonyítja, hogy bátor és erős. Általában a hüvelykujj övbe akasztása szimbolizálja ezt.

A férfiak kedvelik ha más férfiak dicsérik őket.

Igaz, hogy a férfiak szeretik, ha a nők megdicsérik őket, de valójában elégedettebbek ha ezt inkább a férfiaktól hallják. Egyáltalán nem számít a nemi irányultság.

A férfi barátságok közös érdeken alapulnak.

Tudósok elemezték a nők és a férfiak közti barátságot. Ennek eredményeképpen arra a következtetésre jutottak, hogy a férfiak közötti barátság a közös érdekeken alapul, mindegy, hogy az foci, kosár, tenisz vagy épp golf.

A férfiak kétszer annyit esznek, ha nővel vannak.

Furcsának tűnhet, de tény: a férfiak többet esznek, ha nővel ebédelnek vagy vacsoráznak. Például 93%-kal több pizzát és 86%-kal több salátát fogyasztanak, mint a férfiak társaságában.

A férfiak kedvelik a laza ruhákat.

A ruhák tükrözik egy ember lelkiállapotát, sőt az emberek körülményeit is. Ezért érzi magát jobban egy férfi öltönyben az üzleti találkozókon.
Azonban a ruházati ideálok megváltoznak az életkorral. Például sok fiatal srác feszes nadrágot vagy rövidnadrágot szeret viselni, holott lehet, hogy nem is annyira kényelmes, viszont a kor előrehaladtával a kényelmes viselet vágya váltja fel.

A férfiak kétszer annyit füllentenek, mint a nők.

A férfiak naponta 6-szor füllentenek munkatársainak, főnökének vagy partnerének, míg a nők csak napi 3-szor csinálják ugyanezt. A “20th Century Fox Home Entertainment” által 2009-ben bemutatott “Hazudj, ha tudsz!” című tv-sorozat kiadása előtt végzett felmérés segített felfedezni ezt a tényt.

Az emberek csaknem egy évet töltenek más nők megnézésével.

Egy ember naponta körülbelül 43 percet tölt, 10 különböző nő megnézésével. Ez évente 259 óra. Ennek eredményeképpen a 18 és 50 év közötti férfiak 11 hónapot és 11 napot töltenek a lányok nézegetésével.
A nők viszont csak napi 20 percet szánnak a férfiak nézésére. 18 és 50 éves kor között, 6 hónapot töltenek ezzel a tevékenységgel.