Az öregedés látható jeleit, ha kellő körültekintéssel élünk, kissé vissza lehet fogni. Nem látszik meg rajtunk a korunk, vagy nem tűnünk idősebbnek, ha betartunk bizonyos szabályokat.  10 egyszerű tip ami nagy befolyással bír a látható jelekre.

1. Alvási helyzet

Ha tehetjük a hason alvást mellőzük. Ezzel a pózzal nyakunk, és fejünk kitekeredik. A nyakon lévő szalagok megnyúlnak, és fejünkben sem lesz meg a kellő véráramlás, ami a pihentető alváshoz szükséges. Ettől alakulhatnak ki a sötét karikák a szemeink alatt. Válaszuk inkább a hát vagy az oldalfekvést. De ezt is felváltva használjuk, mert it a fejünk deformálódhat.   

2. Használjunk napszemüveget.

A megfelelő védelem szükséges az egészséges bőr eléréséhez. Ráadásul a szem körüli bőr nagyon vékony, és ezért könnyen ráncosodik.Ezért jó ha szemünket, és ezzel bőrünket is , egy szemüveggel óvjuk. 

3.Rágási technika

Fontos arra is figyelni, hogy ne mindig egy oldalon rágjuk meg az ételt. Az arc aszimmetriájához vezethet. Az egyik oldalon lévő izmok gyengülnek, míg a másik oldala a folyamatos használattól erősödik.

4.Telefonálás.

Ha a válladdal tartod a telefon készüléket az a nyaki ráncok kialakulásához és az arc süllyedéséhez vezethet. Ha sokat telefonálsz, lehet jobb lenne egy kihangosító vagy egy headset.

5.Az okos kütyük használata.

Ha bele gondolunk, legtöbbször lefelé görnyedve nézzük ezeket a kütyüket. Ez a toka megjelenéséhez vezethet. Próbáljunk meg többször felemelt kezekkel, inkább szemből figyelni ezekre a készülékekre.

6. Ha megtámasztod az állad.

Aki sokat ül a számítógép előtt, annak szinte megszokássá válik, hogy az állát a kezébe támasztja. Ez nem megfelelő hisz arcbőrünk kevésbé rugalmassá válik ilyen helyzetben, és elkezdenek megjelenni a korai ráncok.

7.A homlok ráncolás

A különböző érzelmi löketek, amik érnek minket, az arcbőrünkön is látható jeleket hagynak. Például ha szomorúságot fejezünk ki, akkor a homlokunkat ráncoljuk és lebiggyesztjük a szánkat. Ilyenkor megfeszítjük arcizmainkat. Minden alkalommal, amikor úgy veszed észre, hogy a homlokod ráncolod, próbáld a füled hátrafelé mozgatni, anélkül, hogy megérintenéd. Lehet, hogy nevetségesnek tűnik, de segít, mert a kettő egyszerre nem megy.

8.A víz hőmérséklete.

Bár a forró zuhany mindenkinek jól esik. És úgy érezzük ellazulunk, és könnyebb az elalvás. Nem minden esetben jó, azért mert a felső réteg elpusztul, ami viszont a bőr szárazságához és hámlásához vezet. Ezért maradjunk inkább csak a meleg víznél.

9.A klíma használata.

A klímaberendezések nedvességet vesznek ki a levegőből, így száraz levegőt fogunk belélegezni. Ennek eredményeként a bőr szárazabbá válik. Ezért fontos a megfelelő hidratáció.

10.Párna húzat.

A legtöbb ember pamut ágyneműt használ, ám ez nem a legjobb megoldás. Az alvás közbeni mozgás és egy pamut párnahuzat közti dörzsölés, ráncokat képezhet az arcbőrön. Ennek elkerülése érdekében próbáljon selyem vagy szatén párnahuzatot használni. Ennek kisebb a súrlódási ereje.