Nem kell divatcégnél dolgoznod vagy ott lenned minden egyes divatbemutatón ahhoz, hogy átalakítsd saját stílusod és a modern divat szerint öltözködj. Ha szétnézel például New York utcáin, láthatod, hogy mindenki mindent mindennel visel, ez ott egy bevett dolog, ott nem követik hanem diktálják a divatot. Ennek a hihetetlen városnak a lakói egyedülállóak és segíthetnek rátalálni a megfelelő darabokra.

Amikor nem tudsz mit felvenni, viselj feketét.

A fekete soha de soha nem fog kimenni a divatból. Például egy fekete bőrkabát mindig elegáns lesz, akárhova mész.

Nem számít mennyibe kerül a ruha a legfontosabb, hogy megtaláld a megfelelő kombinációt.

Hordhatsz drága ruhát olcsó táskával, vagy drága táskát olcsó ruhával, mert nem az számít, hol vásárolod meg a ruháid, vagy mennyibe kerülnek, az számít, hogyan kombinálod őket.

A kézitáska a legjobb választás.

A kézitáska egy olyan kiegészítő, amely a leginkább kifejezi a személyiséged. Ha dupla annyit fizetsz érte, az sem fontos. Például a Chanel a legdrágább táska és több ezer dollárt ér, a legfontosabb mégis az, hogy kifejezed ki vagy.

A napszemüveget a szezonban kell viselni.

Nappal vagy éjszaka, eső vagy fény, teljesen mindegy. Hiszen csak egy célra használják a mai világban, hogy tökéletes megjelenést biztosítsanak.

Ha valami hiányzik a megjelenésétől, adj hozzá valami fényeset.

Például kombinálj egy fényes táskát, kalapot vagy cipőt, fekete ruhával, és garantáltan mindenki észrevesz, sőt emlékezni fognak rád és a stílusodra.

Vegyítsd a stílusokat.

Meg fogsz lepődni, de nagyon nagy divatot fogsz kirobbantani, ha sportos öltözéket elegáns ruhákkal kombinálsz, vagy épp fordítva és elegáns cipőt veszel valamilyen lezser öltözékhez. Ezzel is megmutathatod egyéniségedet, sőt elkezdik követni ezt a stílust.

Viszont érdemes elkerülni a szakadt ruhákat, amik nem jó helyen vannak szétszabdalva.  Csak elrontják a megjelenésed és nem keltesz jó benyomást senkiben.

Az évszakok a barátaid.

Nem te lennél az egyedüli ember, aki vegyíti az különböző évszakoknak megfelelő ruhát.
Számos lányt látsz, papucsba és szoknyába, hatalmas kötött pulóverekkel. Nyugodtan szélesítsd a látóköröd.

Játsszon különböző méretekkel.

Válogass össze különböző méretű és fazonú ruhadarabokat, legyen vékony vagy túlméretezett, hosszú térdhosszú kabát vagy rövid. A kísérletezésből sosem elég.

A kevesebb néha több, sminknél és hajnál is.

Nem kell túlzásba esni a hajaddal, főleg nem a sminkeddel kapcsolatban. Egyszerűen csak dobj fel egy élénk rúzst anélkül, hogy bármi mást tennél az arcodra. Csinálhatsz laza fürtöket esetleg lófarkat és ami fontos, hogy kerüld a túlzott tupírozást. Ne akarj úgy kinézni, mint egy szénaboglya.

A magabiztosság és a stílusod iránti bizalom rendkívül fontos.

Egyes emberek egyáltalán nem aggódnak, hogy mások mit gondolnak róluk. Ők mindenféle stílust használnak. Még a kissé kócos hajat is bevállalják, mert elfogadják saját magukat.  Nagyon magas vagy és hosszúak a lábaid, még mindig viselhetsz magassarkú cipőt! Ha megtalálod önmagad a stílusaidban, sokkal jobban fogod magad érezni.