A földön sok rejtélyes dolog történik. Olyan is amikre még mai napig nincs magyarázat. A rejtélyek még azért is érdekesek mert képek bizonyítják a létét. Ennek ellenére nehéz megemészteni ezeket. Próbálunk ésszerűek lenni ebben a témában, de sok kérdés vetnek fel amikre jó lenne választ kapni. Létezik  a lélekvándorlás, vagy az újjászületés? Van olyan aki tényleg a jövőbe lát? Ilyesmi kérdésekre szeretnénk értelmes válaszokat.

1. Enzo Ferrari a Ferrari alapítója, és híres versenyautó tervező. Az olasz férfi 1988- ban hal meg. Alig egy hónapra rá született meg Németországban a híres focista Mesut Özil. A képek alapján akár rokonok, vagy inkább ikertestvérek is lehetnének. De nem azok. Mégis mi rá a magyarázat?  

2. A két színésznő sem egy korban élnek, mégis felmerül a kérdés, hogy mi közük van egymáshoz? Hogy hasonlíthatnak ennyire? 

3. Morgan Robertson egy jövőbe látó személy? 1898 ban írta “A Titan végzete” című könyvét. Aminek története egy hatalmas óceánjáró hajóról szólt, ami egy jéghegynek ütközött. Ám a legnagyobb katasztrófa, hogy nem volt elegendő mentőcsónak a hajón. A legérdekesebb az egészben, hogy a könyv kiadása után 14 évvel 1912. április 15- én a Titanic kísérteties módon hasonlítva a könyvben leírt történethez, valójában elsüllyedt. Vajon az író látnok volt?

4. A történelem megismétli önmagát. Egy taxis 1975 július hónapjában egy 17 éves fiút ütött el, aki az út mellet motorozott. Erskine Lawrence Ebbin ép testvére motorját kezdte újra próbálgatni. Mivel egy évvel az előtt pontosan ugyan ott, ráadásul ugyan az a taxis ütötte el a testvérét is aki akkor úgy mint Erskin 17 éves volt. Még egy csavar az egészben, hogy a taxiban utazó személy is ugyan az az ember volt, mint egy évvel korábban.    

5. A Hoover- gát építése cseppet sem volt veszélytelen. Sok emberáldozatot követelt a munka. Ehhez is köthető egy rejtély. Az első ember aki életét vesztette nem más volt mint George Tierney. Őt 1922 december 20 érte végzetes baleset, majd 13 évvel később pontosan ugyan azon a napon vesztette életét az építkezés utolsó áldozata is. Aki nem más volt mint Patrick Tierney, Georg (az első áldozat) fia. 

6. 1895-ben két autó összeütközött Ohio államban. Ez ma már nem nagy hír, de akkoriban még az autógyártás gyerekcipőben járt. Ami azt jelenti hogy akkor összesen 2 autó volt még csak Ohioban. Úgy képzeljük el, hogy ez az állam nagyobb mint a jelenlegi Magyarország területe. Az esélye ennek a két autó találkozásának igen kicsi, ám mégis megtörtént. Ez által lehetséges, hogy ez volt a világon az első autóbaleset. 

7.Az első világháborúban sokan vesztették életüket. De mekkora az esélye annak, hogy a harcban elhunyt brit katonákat egymástól függetlenül egymás mellé temetik. Főleg, hogy azokról van szó aki először és aki utoljára halt meg. Sírszomszédságban állnak.

8. Az időutazó Edgar Poe. Írt egy könyvet miszerint egy csapat matróz hajótörést szenvedett. Az életben maradt legénység a túlélés érdekében egyik elhunyt társukat, aki felszolgáló volt a hajón, Richard Parker-t kezdték enni. A könyvíró azt állította, hogy könyve igaz történeten alapszik. Ám ezt nem tudta bizonyítani. 46 évvel később viszont történt egy hasonló tragédia. A tragédiában a legénység, hogy mentse az életét megevett egy hajon dolgozó felszolgálót. A történet iróniája, hogy Richard Parker-nek hívták az illetőt. Ez után mindenki arról beszélt, hogy Edgar időutazó.   

9. A római birodalmat i. e. 753-ban alapította Romulus és Remus, egy ikerpár. Az első király Romulus. Ám ami csavar az egészben, hogy az utolsó uralkodó is hasonló nevet viselt. Romulus Augustulusnak hívták. Tehát elgondolkodhatunk azon, hogy a név kötelez e. Ugyan is az egyik legerősebb birodalom két ilyen karakán személyisége is ugyan azt a nevet viselte.  

10. A Simpson család valószínűleg sokak által ismert. Ám ki az aki emlékszik arra a 2000 es évben játszott epizódra mikor Trumpot elnöknek választották. Ez azért is furcsa mert akkor még üzletemberről senki nem gondolta, hogy egyszer politikus lesz. Vagy akár egy elnökválasztáson indul és meg is választják. Ami még ennél is meglepőbb, hogy akkor még 16 évvel azelőtti ábrázolása is teljesen a valóságnak megfelelőre sikeredet.