Mindenkinek megvan a maga stílusa. Ahogy egyéniséged kialakul az évek előrehaladtával, úgy a ruhatáradnak is vannak alapdarabjai, amikről nem szívesen mondasz le.Vagy éppenséggel amitől nem tudsz elkövetkeztetni. Amikor te kezdtél a divattal foglalkozni, annak megfelelően éled még a mindennapjaid. Pedig ez is változik. Ami akkor nem volt úgymond divatos ma már lehetséges. A korlátok sokkal szabadabbak.

1. A színek kombinációja. Régen sokan alkalmazták, hogy színben passzoló ruhadarabokat vagy legalábbis kiegészítőket vettek fel. Mára ez már szabadabb kicsit. Nem probléma, ha néhány dolog kicsit erősebb hatást kelt rajtunk. Legyen öltözékünk lágy színvilágú, a kiegészítők pedig viseletünk éke!  

2.A divat változik folyamatosan. Ha vannak kedvenc darabjaink sem tudjuk majd divatosan hordani. A retronak számító trapéz szárú farmer nadrág ma már semmilyen kombinációval nem állja meg a helyét. Ha divatosak akarunk lenni a szűk szárú a nyerő. 

3.A stílus szabályai változnak az életkorral. Ne gondoljuk, hogy ugyanaz a ruha, mint amit tinilányként viseltünk azt felnőtt ként is gond nélkül hordhatunk. Az egyszerű letisztult ruhadaraboktól sokkal inkább tűnünk fiatalosnak. És egy komoly nő már nem a mintákkal lesz feltűnő. A kevesebb néha több.

4. A szemüvegeseknek sincs könnyű dolguk. Bizony ebben is halad a divat. Ha igazán karakteresek szeretnénk lenni , nem árt ezt is pár évente egy divatosabb formára cserélni. 

5.Néha variáljuk frizuránkat. Ha idősebbek vagyunk néha jót tesz a rövidebb frizura. Ne ragaszkodjunk a hosszú hajhoz azért mert fiatalként az volt a divat. Ahogy egyre több dolog vár ránk, úgy egyre könnyebb egy rövidebb fazonnal. Persze nem kell durván és drasztikusan. Egy vállig érő fazon még teljesen elfogadható.  

6.A manikűrünk mindig legyen rendezett. A kezeink sok minden elárulnak rólunk. A bőrünk milyenségéből, és körmeink ápoltságából a környezet sok mindent le tud szűrni. Fontos a jó szín és forma választás a körmöknél. A lila, barackos és gyöngy rózsaszín színek a kezüket idősebbnek látják, mint valójában. Ahhoz, hogy fiatalabb legyen, olyan színeket használjunk, mint a galamb bézs, fényes fehér vagy krémszín. Az ovális körömforma a legjobb, mert megnyújtja a körmöket.

7.A fiatal korban használt smink ma már nem biztos, hogy előnyös. Más helyeket kell kiemelni és hangsúlyozni. Bizony jelennek meg jelek a kor előrehaladtával, amit nem kell kihangsúlyozni. 

8.Még fiatalként előfordult, hogy smink nélkül is el tudtunk menni valahova, ma már nem igazán tehetjük meg. Ahhoz, hogy jól nézhessünk ki jobb ha kiemeljük az arc legjobb részeit. A szemöldök és a száj hangsúlyozása a legelőnyösebb. 

9. A sötét árnyalatú rúzsok kerülése. Fiataloknak jól tud állni, ám kicsit idősebbeknek még jobban kiemeli azt a bizonyos kort.

10.Próbáljunk meg minél többet mosolyogni. Egy mosoly és éveket fiatalodhatunk, bárki szemében.