A diéta és az edzés sok ember számára fontos. Hisz mindenki arra vágyik, hogy a testén ne legyenek kínos részek. Olyanok amiket inkább takargat, mivel úgy gondolja nem szeretné mások előtt mutogatni a kissé zsírosabb részeket. Egyik ilyen testrészünk a hát. Itt nem egyszerű a zsírpárnákat eltüntetni. De nem lehetetlen. Létezik 10 egyszerű gyakorlat melynek köszönhetően izmos, és vonzó hátat kaphatunk.

1. Ugrókötelezés. Tökéletes bemelegítés a felsőtest számára. Persze ügyeljünk a helyes tartásra, és próbáljuk csak csuklóból tekerni a kötelet.  

2. Súlyzózás oldalra. Ez a gyakorlat a boxolásból indul. Nemcsak a kar és hát erősítésére szolgál, hanem serkenti a vérműködést, és javítja a koordinációs képességet.

Álljunk kis terpeszbe, és térdből hajlítsuk enyhén lábunkat. Hajlított karral a mellkas elé tegyük kezeinket. Ez az alapállás. Innen oldalra nyújtsuk ki a kezünket váltott kézzel, mindig ellentéte irányba. Csípőből forduljunk, ahogy a képen is látjuk.  

3. Helyezkedjünk el a képen látható módon. A lábunkra gondosan ügyelve, hogy egy 90° szöget zárjon be. Nyújtsuk ki a lábunkat, és a súlyzókkal próbáljuk megérinteni a lábunkat. A váll is emelkedjen fel. Majd vissza kiindulási pontba.

4. Szükség lesz egy nagyobb súlyzóra. Alapállásba állunk, és majd a mellkasunkig húzzuk a súlyt, és vissza engedjük. csináljuk 3 szor 1-1 percig.

5. A labdán végzet gyakorlat erősíti a vállát, a tricepszet és a mellkasi izmokat. A hátunk középső részével feküdjünk fel a labdára. A súlyzókkal a kézben hajlítsuk be karjainkat a képen látottak szerint. Majd ügyelve az ív megtartására emeljük fel az ég felé a súlyokat. Ez után engedjük vissza. Ezt is 3 szor ismételjük 1-1 percig. 

6. A fekvőtámasz is remek hátizom erősítő gyakorlat. Ügyeljünk a szabályosságra. Inkább kevesebbet, de azt jól végezzük, mert így érjük el a megfelelő hatást.  

7. A gyakorlat nehezítése, ha súlyzóval végezzük. Álljunk fel ahogy az A állás láthatjuk. Balra rúgjuk ki, és ezzel egy időben emeljük a kezünket vállmagasságig. 

8. Ugyan az a kezdőállás mint a fekvőtámasznál. Váltott kézzel mutassunk a tenyerünkkel az ég felé. Egész testtel forduljunk oldalra. 

9. Feküdjünk hasra, a karokat a fülek mellé, tenyerünket lefelé fordítjuk. Emelkedjünk el a földtől. Testünket megfeszítve. Csak a hasunk érjen a földhöz. Feszítsünk majd engedjük el magunkat. ismételjük, míg nem válik kellemetlenné a gyakorlat.  

10. Befejezésképp nyújtsuk le a hátizmokat. Feküdjünk egy labdára vagy egy padra. Lábunk és karunk érjen a földre és próbáljuk minél jobban megnyújtani a hátizmokat, hogy elkerüljük az izomlázat.