Mindannyian szeretnénk megtudni, hogy mit gondol rólunk a partnerünk az első randin. Nyilván nem fogod direkt módon megkérdezni tőle ezt, hiszen még nagyon korai a dolog. Azonban vannak jelek, amikből elég biztosan megállapíthatjuk hogy szimpatikusak vagyunk-e a másiknak, vagy sem.

1. Igazgatja a haját, ruháját.
Talán ez az egyik legegyértelműbb jel. Ha a partnered sokszor igazgatja a ruháját vagy haját, az azért van, mert szeretne jobban kinézni, hogy tetsszen neked.

2. A szemedbe néz beszélgetés közben és kicsit előredől
Ez annak a jele, hogy érdekli a mondanivalód és a személyiséged. Nagyon pozitív jel.

3. Összehúzza a szemöldökét és egy zárt testhelyzetet vesz fel.
Ez tipikusan az elzárkózás jele. Ha ezt tapasztalod, az valószínűleg amiatt van, hogy vagy nem vagy számára szimpatikus, vagy nagyon nem ért egyet azzal, amit éppen mondasz… vagy mindkettő. 🙂

4. A telefonjával van elfoglalva.
Nyilván nem arról van szó, amikor kap 1-1 fontos hívást vagy üzenetet és halaszthatatlanul válaszolnia kell, hanem arról, amikor egyfolytában a telefonjával babrál. Ez az egyik legbunkóbb és legtiszteletlenebb viselkedés. A legjobb, ha ilyenkor felállsz, elköszönsz tőle és otthagyod.

5. Túl titokzatos.
Egyáltalán nem nehéz kitalálni valakiről az első randin, hogy van-e más valakije, vagy éppen egyedülálló. Az olyan gyanús jelek, mint például a gyűrű nyoma a gyűrűsujján, amit esetleg feltűnően takar, aggodalomra adhat okot. Vagy az, hogy feltűnően sokat nézi az óráját, telefonját, úgy szintén.

6. Az exéről beszél.
Teljesen mindegy, hogy szidja-e a korábbi párját vagy dicséri, egyik sem jó téma az első randin. Arra enged következtetni, hogy még nem lépett túl az előző kapcsolatén és még nem áll készen egy másikra.

7. Elégedetlen.
Túl forró a tea, a süti ehetetlen, a szék kényelmetlen, egyfolytában grimaszokat vág és még folytathatnánk. Ezek mind annak a jelei, hogy nem érzi magát jól. A kérdés az, hogy veled van-e gondja, vagy tényleg csak maga a hely nagyon nem tetszik neki.

8. Szeretne megérinteni.
Amikor hagyja, hogy megérintsd a kezét, az egyértelműen a szimpátia jele. Nem úgy, mint amikor elhúzza a kezét.

9. Túl gondoskodó.
Ha úgy érzed, hogy túllép egy határt és szinte már anyádként/apádként próbál viselkedni veled, sőt, gyerekként kezel, aggodalomra ad okot. Ha viszont udvariasságról van szó, például látja, hogy fázol és rád adja a kabátját, az jó pont… persze csak akkor, ha ő a férfi, te pedig a nő! 🙂

10. Nem mindegy, hogy melletted vagy előtted megy-e.
Egyértelműen a szimpátia jele, ha közel megy melletted és akár néha-néha összeérnek a kezeitek. Ellenben, ha ő le van maradva, vagy éppen előtted megy, az a kényelmetlenség és érdektelenség jele.