A kudarc mindig kellemetlen, de kiválaszthatjuk, hogy idegeskedünk-e vagy hasznot kovácsolunk belőle. Ezt csak mi tudjuk szabályozni!
Összeszedtünk 10 hasznos tippet, amivel fejlesztheted saját elméd, hogy kevesebbszer idegeskedj és többször gondolj pozitívan a kudarcokra.

A hiba fejleszti a humorérzéked.

Ha valamilyen baleset vagy balszerencse történik veled, próbáld meg humorral palástolni a mérgedet. Ezzel fejleszted is a humorérzéked és eltereled a gondolataidat a problémáról.

A hiba segít, hogy elfogadd saját magad.

Gyakran teszünk, úgy, mintha sok mindenhez értenénk, de ez valójában nincs így és elég stresszes feladat. Próbálj meditálni. Válassz egy olyan technikát, amely megfelel neked, és nézd magadba, hogy lenyugtasd az elmédet.

A hiba közelebb hozza a barátokat.

A körülötted lévők hatással vannak az elmédre. Ez egy tudattalan lökést fog eredményezni. A barátok mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy kibillentsenek a rossz hangulatból.

A hiba jó hatással van a gondolkodásra.

Értékeld a bajt, mint érdekes feladatot. Cseréld ki a negatív gondolatokat pozitívakra. Változtasd meg a nézeteid, gondold végig, hogyan tudnál egy negatív helyzetből pozitívakat generálni.

A hiba segít megtalálni önmagad.

A filozófia segít gyorsan és egyszerűen döntéseket hozni. Tegyél fel magadnak 2 kérdést:
Mi fog történni, ha ez megtörténik?
Mi fog történni, ha ez nem történik meg?
Elemezd egyszer a válaszokat és a döntéshozatal sokkal könnyebb lesz.

A hiba tapasztalatot szül.

Elemezd a helyzetet, hogy a jövőbeli kudarcok elkerülése végett. Nézz a tükörbe, majd kérdezd meg ezeket magadtól:
Mi történt?
Mit éreztem?
Mik az előnyei és hátrányai ennek a helyzetnek?
Mit tudok a legközelebb jobban csinálni?

A hiba megtanít az új dolgok kipróbálására.

Ha hibázol, nem kell kétségbeesni. Gondolkodj! Írd le az összes lehetőséget, amivel elérheted a céljaidat, még a legbizarrabbat is. Nézd meg őket és válaszd ki, a hozzád legközelebb állót.

A hiba megtanít, hogyan oszd be jobban az időd és a feladataid.

Írd le az összes feladatod kategóriákba sorolva.
Sürgős és fontos:
Nem sürgős, de fontos:
Sürgős, de nem fontos:
Nem sürgős és nem fontos:
Így látni fogod, mire kell figyelned legelőször.

A hiba elősegíti a prioritást.

Még a kis feladatok is nagyobb célokat jelentenek. Határozd meg életed fő célját a prioritás skálával. Minden egyes ponthoz írj egy számot 1-10-ig, fontossági sorrend szerint.
Egészség
Munka
Szerelem
Pénz
Barátság
Szórakozás
Kreativitás
Ez segít, hogy elkerüld a hibákat.

Kisebb balesettel új embereket ismerhetsz meg.

Amikor a folyamatos rohanás következtében véletlenül megbotlunk, elesünk vagy elejtünk valamit, biztos lehetsz benne, hogy minimum egy segítő kéz, ott lesz, hogy kihúzzon a bajból. Amúgy nem utolsó szempontból meg is ismerkedhetsz megmentőddel, ezzel új barátokat szerezve.

Ne feledd, hogy az élet nem tökéletes, és a kudarc az egyik alapja. A kapcsolatok egyre erősebbek és világosabbak lesznek, ahogy partnert váltasz.