Az egészséges életmód manapság nagyon trendi és divatos. A kiegyensúlyozott étrend, testmozgás, alvás egészséges. A lelkesedés hulláma gyakran olyan sztereotípiákat rögzít, amelyek valójában tévesek és ártalmasak. Nézd végig ezt a listát és lehet, hogy holnapra eladod a szuper-drága ergonomikus székedet.

Mutatunk nektek 10 ilyen dolgot.

1. Az ergonomikus bútorok jobbak.

Az ergonomikus bútorokat a hátfájás ellen hirdetik de ez csak egy marketing lépés. A helytelenül megtervezett de nagyon ergonomikusnak hirdetett székek pont, hogy ártalmasak. Ezt csak tesztelés útján lehet megállapítani.

2. Minél vörösebb a lazac húsa, annál hasznosabb

A vadon élő lazac fajok színintenzitása valóban más. A zsírosabb halakban több az omega 3 viszont ezek észrevehetően halványabbak. A színről a frissesség jut eszünkbe de vigyázzunk mert a frissen kifogott hal gyorsan romlik és a szupermarketekben található példányok vélhetőleg nem a tengerben úszkáltak előző nap, hanem valamelyik gazdaságból származik.

3. A szervezet rendszeres “takarítása”.

Most nem az orvos által javasolt dolgokról van szó. Tanulmányok nem erősítették meg az otthoni beöntés, detox, speciális étrend, böjt és ivólevek hatékonyságát. Viszont egyes negatív hatásait igen. Mikroflóra problémák, puffadás, hányinger, mérgezés, vese- és májelégtelenség.

4. A mikrohullámú sütőben melegített ételek károsak

Működési elve nem sugárzáson alapul. Nem veszít vitaminokat és hasznos anyagokat az étel a készülék használata során.

5. Minden gyümölcsöt és zöldséget meg kell hámozni.

A legtöbb zöldség (uborka, tök, paradicsom, paprika) és a gyümölcsök héjának lefejtése nem szükséges. Káliumtól, magnéziumtól és egyéb vitaminoktól fosztjuk meg magunkat ezzel. Ettől függetlenül persze megmosni meg kell!

6. Hétvégi hosszú alvás ártalmas

A hétvégi hosszan tartó alvás csökkenti az inzulinérzékenységet és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

7. A palackozott víz biztonságosabb

Ha újra és újra ugyanabból az üvegből iszunk akkor a kupaknál összegyűlt baktériumokat a szervezetbe visszük.

8. Edzés előtt is nyújtani kell

A statikus nyújtás nemcsak a test felmelegedését, hanem sérüléseket is okozhat. Természetesen az izmokat rugalmassá teszi, de ugyanakkor gyengíti is őket és rontja a teljesítményt.

9. A pozitív gondolkodás a lelki egészség kulcsa

Ez a koncepció csökkenti a valóság észlelését. Nem teszi lehetővé, hogy kiszámítsuk a negatív hatások és kockázatok következményét. Az elkerülhetetlen hibák cél elérése közben neurózist, szorongást és depressziót okozhat. A negatív érzéseket is fel kell használni, hogy a teljes helyzetet értékelni tudjuk.

10. Igyunk sok gyümölcslevet.

Kimutatták, hogy a szőlőlé (néhány méregtelenítő kezelés alapja) által okozott kár hasonló a cukrozott üdítőkével. A nagy mennyiségű cukor (mindegy, hogy csomagolt vagy frissen csavart gyümölcsből származik) növeli az elhízás, a cukorbetegség kockázatát.

Mit gondoltok? Mi a véleményetek? Írjátok meg kommentben!