Már gyerekkorunkban sok mindent megtanulunk az ételekről, és a velük kapcsolatos higiéniáról. Egyes ételek mosása a baktériumok elterjedéséhez és sok más negatív következményhez vezethet.

1. Tojás

A tisztításakor különleges anyagokat használnak ,  hogy megvédjék őket a baktériumoktól való szennyeződéstől. A víz elpusztítja ezt a védelmet, ezért nem szabad a tojást mosni.

2. Csirke

A friss csirkehúsban rengeteg veszélyes baktérium található , ezek az embere nagyon ártalmasak. Sokan azt gondolják, hogy a főzés előtt a csirke mosás segít megoldani ezt a problémát, de ez nem igaz. Mosás közben könnyen az ember kezére jutnak a baktériumok.

3. A hús

Csakúgy, mint a csirke, nem szabad a friss húst (marhahús, sertés, borjú, bárány) mosni, mert a mosás segíti a baktériumok elterjedését . Magas hőmérsékleten megszabadulhatsz  a baktériumoktól.

4. Tészta

A tésztát csak főzés után lehet megmosni.

5.  Gomba

A gomba hosszú ideig nem tartható víz alatt. Legjobb egy gyors mosás .

6. Gyümölcsök

Ehető bőrű gyümölcsök. Tisztának tűnhet de nem jelenti azt, hogy nem kell otthon megmosni.

7. Konzervek

A baktériumok nem juthatnak be a fedélnek köszönhetően. Igy nem kell megmosni.

8. Héjas gyümölcsök és zöldségek

Baktériumokban gazdag héjat meg kell mosni, mert innen is fel szívódhatnak.

9. Csonthéjasok

Soha nem tudjuk biztosan, hol tároltak és hogyan szállították őket. Emellett a mosás segít megszabadulni a friss Dióktól származó fitinsavtol.

10. Szárított gyümölcsök

Ez a fajta élelmiszer az egyik legmocskosabb.  Még akkor is, ha szép csomagolásban vásároltad a szárított gyümölcsöt. Meg kell mosni.