Sokszor olyan apróságon múlik a jó kinézet, hogy el sem hinnénk.

Christian Dior mondta vala: “Egyszerűség, jó ízlés és ápoltság az ízléses öltözködés három alappillére, melyek nem is kerülnek pénzbe”. Néhányan elfelejtünk a három közül egyet ami már elég ahhoz, hogy a másik kettőt is elbukjuk. Ez olyasmi mint amikor egy gyönyörű cipőd van…de rajta felejted az árcédulát. Ciki..

Ebből válogattunk nektek össze tízet.

1. Kifakult ruhák

A fekete mindenhez passzol és szeretjük mert elegáns királynővé varázsolhat bennünket. Egy dolgot ne felejtsünk. Könnyen fakul ami rendkívül kiábrándító lehet.
A lenből készült ruhák hajlamosabbak fakulni a legkönnyebben. Hideg vízben tisztítsd és ne használj szárítógépet. A gyapjú és a nejlon jobban megőrzi a színét.

2. Nem hófehér ruhák

Ahogy a fekete, úgy a fehér ruha is hasonlóan előnyös tud lenni. De csak akkor ha tényleg fehér. Ha már megszürkült, megsárgult felejtsd el. Egy megsárgult izzadtságfolt egyenesen taszító.

3. Felgyűrt ingujjak

Egy szépen feltűrt ingujj eleganciát, mellette fiatalságot sugároz. De ha úgy gyűröd fel akkor az olyan érzést kelt, mintha először lenne rajtad.

4. Buggyos nadrág, hárem nadrág, nagy ülepű női nadrág.

Ez legfeljebb divatos, de vonzó semmiképp sem. Ne erőltessük. Ha nem bírod ki nélküle legalább csak egy egyszerű pólót vegyél fel hozzá. Legyen inkább a sportos megjelenés kelléke.

5. Korpa a ruhán

Nagyon kiábrándító tud lenni egy korpás haj vagy váll. Erre nagyon figyeljetek. Ha nagyon korpás a hajatok legalább ne vegyetek fel fekete ruhát. Azon nagyon látszódik.

6. Túl sok kiegészítő

Coco Chanel szerint hagyd otthon azt a kiegészítőt amit utoljára felvennél. Valószínűleg az lesz az ami teljesen felesleges. Ha túlzásba viszed, olyan leszel mint egy karácsonyfa.

7. Ápolatlan szakáll

A szakáll férfias megjelenést kölcsönöz, de ha csak úgy van azzal pont, hogy eltántorítod magadtól a kiszemelt hölgyet. Hajléktalannak és igénytelennek tűnsz tőle. A szakáll formájának passzolnia kell az arcodhoz. Érdemes fodrászszalonba látogatni a tökéletes “frizura” kivalasztásához.

8. Kinyúlott nadrág

Viseltes ruhák amik nem hangsúlyozzák ki az alakot. Totálisan tönkre teszik a látványt. Főleg ha még a testtartásod is rossz. Vegyél a méretednek megfelelő ruhákat.

9. Túl sötét smink

Olyan érzést kelt mintha beboxoltak volna egyet. Túl sok rúzs már szinte repedezik a szánkon. Borzalmas összhatás!

10. Apró részletek

Az ördög a részletekben rejlik. Apró pici hiba és oda az egész. Itt például egy elkenődött rúzs a fogakon. Vagy lehetne egy kis petrezselyem a fogak között stb.

Mindig figyelj az apróságokra!