A legtöbb főnök azt mondja, hogy a bevétel sokkal fontosabb, mint az alkalmazottak jóléte. Ebből is látszik, hogy nekik fogalmuk sincs a titokról, miszerint a vállalat sikere közvetlenül az ott dolgozó emberek boldogságától függ. Gyakran hajlamosak ezt elfelejteni, és kisajtolni a beosztottjaikból a nyereséget. Ám mi bizonyítékot találtunk arra, hogy bizony a munkavállalók nagyon is sokat tesznek egy-egy cégért, amiért hála jár. Ezért bemutatjuk a világ legjobb munkahelyeit és a legempatikusabb és becsületesebb főnökét, akiknek mindenki nagyon szívesen dolgozna.

Chatri Sityodtong, majdnem 150 millió forintot fizetett ki, hogy 100 alkalmazottját a Maldív-szigetekre küldje nyaralni.

EVOLVE MMA (@evolvemma) által megosztott bejegyzés,

Evolve cég alapítója és, aki a küzdősportba fektette vagyonát, úgy határozott, hogy megajándékozza alkalmazottait, mert 30%-os növekedést ért el a cég. Az is kiderült, hogy nem ez volt az első ilyen út. Sityodtong régebben is szervezett ilyen utakat, ám az úti célról senkinek semmilyen információja nincs. A munkavállalóknak csak olyan információ kerül tudomásukra, hogy ötcsillagos szálloda luxuslakosztályában fognak lakni.

A BrewDog sörfőzde főnöksége egy hét szabadságot ad annak az alkalmazottnak, aki magához vesz és gondoz egy kutyát.

BrewDog (@brewdogofficial) által megosztott bejegyzés,

Amikor egy ember úgy dönt, hogy örökbe fogad, vagy akár vesz egy háziállatot, sok idő kell, hogy mindenki megszokja az új helyzetet. Régebben, akinek házi kedvence volt elvihette magával a sörfőzdébe a négylábút. Ám most viszont egy hétig tartó fizetett szabadsággal illetik azt, aki árván maradt menhelyről származó kutyát fogad magához.

Dan Price megosztotta a bevételeit a beosztottjaival.

Dan Price, aki a “Gravity Payments” nagyatyja, nagyon sajátos módon hálálta meg munkavállalóinak a kemény munkájukat, ugyanis mindenki fizetését majdnem 19 millió forinttal emelte meg éves szinten.

A beosztottak a nagylelkűségéért cserébe fél évig gyűjtögettek, hogy megajándékozhassák főnöküket. Price az emelések miatt, nem vehette meg magának azt a Teslát, amiről már nagyon régóta álmodott, Így a csapat fogta magát és megvették neki a járgányt.

Savji Dholakia legnagyobb célja az volt, hogy 5 éven belül az összes alkalmazottjának lakást és autót adhasson.

A “Hare Krishna Export” egy óriási indiai származású vállalat, ahol rengeteg beosztott exportál drágaköveket, többnyire gyémántot, így nem meglepő, hogy a főnök ilyen döntést hozott. Összesen 1260 autót és 400 lakást adott azoknak az alkalmazottaknak, akik 2016-ban a legtermékenyebbek voltak.

Stefan Sagmeister, minden 7. évben 1 év szabadságra küldi az alkalmazottait.

A Sagmeister & Walsh tulajdonosa, aki nem mellesleg egy nagyon híres grafikus, úgy érezte, ha az embereinek nincs elegendő szabadsága, művészként nagyon könnyen elveszíthetik képességeiket és kreativitásukat. Ezért minden 7. évben egy év szabadsággal megjutalmazza dolgozóit.

Lee McAteer az irodát hatalmas labdamedencévé varázsolta át.

Minden jó főnök arra törekszik, hogy a lehető legkényelmesebb munkahelyet biztosítsák alkalmazottai számára, hogy jobban érezzék magukat és hatékonyabban tudjanak dolgozni. A Manchester-i székhelyű Invasion tulajdonosa, még tovább ment. A főnök meglepte beosztottjait egy hatalmas labdamedencés irodával. A 250.000 színes labda betelepítése több, mint 5 órát vett igénybe. Néhányan azt gondolhatják, hogy az alkalmazottak élete nem változott sokat, de ez nem igaz. A széles látókörű főnök a legfontosabbat adta alkalmazottainak, amit soha nem vehetnek el tőlük, a boldogságot és a jó hangulatot.

A Hime &Co főnökség munkaszüneti napot ad azoknak a női dolgozóknak, akik pont szakítottak párjukkal.

A marketingcég nagyon empatikus a szerelmi élet problémái terén, hiszen az ehhez hasonló dolgok nagy káoszt tudnak eredményezni egy ember lelkében és életében. Rengeteg idő kell ezeknek a helyzeteknek a feldolgozásához. A 20 éves nők 1 napot, a 25 évnél idősebbek 2 napot, míg a 30 év felettiek 3 napot kapnak, hogy orvosolni tudják bánatukat.

Az Asana étterem saját alkalmazottait egy ízletes ebéddel és csokoládéval vendégeli meg.

Asana Culinary Team (@asanaculinary) által megosztott bejegyzés,

A cég vezetősége úgy gondolja, hogy a finom és egészséges ételek nem csak a dolgozók teljesítményére vannak pozitív hatással, hanem boldogabbá is teszik őket. A főnök mesterszakácsot vett fel, hogy minden egyes nap ínycsiklandó ételeket készítsenek a beosztottaknak. Sőt nagyon finom csokoládé várja őket az irodákban.

Alex Rios kocsit vásárolt a szakácsnőnek, aki mindig elkésett a munkából.

Veronica Solis több éves szorgalma munkájával és kitartásával próbálta bizonyítani, Alex Rios nevű főnőkének, hogy ő a legjobb szakácsnő az óvodában.

A rákkal harcoló asszony kitartása inspirálóan hatott főnökére. Veronica egy napon zokogva hívta főnökét, hogy alkalmazzon ő helyette egy másik szakácsot, mert nem fog tudni időbe beérni a munkahelyére, tömegközlekedési problémák miatt.

Ahelyett, hogy teljesítette volna a nő akaratát, a főnök nagyon kreatívan és okosan orvosolta a problémát, mert egy autót vásárolt titokban neki. Alex így fogalmazott: “Nem minden nap adhatunk ilyen ajándékot egy embernek, de ha egyszer tudunk, akkor miért ne?”

Stacey Thompson fitneszmodell Flex Lewis testépítővel készített interjút.

Ahhoz, hogy valaki elkötelezze magát a munkája felé a munkáját, nem muszáj olyan helyen dolgoznia, amiket fent említettünk. Hiszen nézzetek csak rá Stacey-re a vak is látja, hogy imádja a munkáját.