A fő kérdés: mi a fontosabb: a profit vagy az emberek? Talán sok munkáltató van, aki azt válaszolná, hogy a profit. De ők elfelejtik azt, hogy a sikerhez nagyban hozzájárul az is, hogy mennyire elégedettek és boldogok az alkalmazottjai. Hogy alátámasszuk, mutatunk 10 álommunkát, ahol te is boldogan dolgoznál!

1. A Chatriot Sitotong átszámítva több, mint 140 millió forintot költött arra, hogy 100 munkavállalót csábítson a Maldív-szigetekre.

EVOLVE MMA (@evolvemma) által megosztott bejegyzés,

2. A BrewDog sörgyár egy hetes szabadságot ad az alkalmazottainak, ha azok örökbe fogadnak egy kutyát a menhelyről.

BrewDog (@brewdogofficial) által megosztott bejegyzés,

3. A Gravity Payments cég alapítója, Dan Price úgy köszönte meg az alkalmazottainak, hogy hozzájárultak a sikerhez, hogy megemelte a bérüket évi 17.000.000 Ft-ra (átszámítva).

4. Savji Dholakia, egy indiai gyémánt-kereskedéssel foglalkozó cég alapítója olyan 5 éves tervet tűzött ki, hogy minden alkalmazottjának adjon házat és autót.

5. Stefan Sagmeister a híres Sagmeister & Walsh Inc. grafikai cég egyik alapítója úgy véli, hogy az alkalmazottaknak szükségük van hosszabb pihenésre, ezért 7 évente 1 év szabadságot kapnak. A saját tapasztalatai alapján azt állítja, hogy ez idő alatt sok új ötlete lett, amiket a következő években meg is valósított.

6. A manchesteri Invasion cég főnöke azzal lepte meg alkalmazottjait, hogy reggel 8-ra 250.000 db színes labdával töltötte meg az irodát (Hajnali 3-kor állt neki).

7. A Hime & Co vezetősége szabadnapot ad a női alkalmazottjainak, ha azok szakítottak a párjukkal. Érdekes, hogy azok, akik 25 év alatt vannak csak 1 napot kapnak, 25-30 éves korig 2 nap, 30 év felett pedig 3 nap jár. Ez azért van, mert a véleményük szerint minél idősebb egy nő, annál több időre van szüksége, hogy kiheverje az efféle eseteket.
Ezen kívül, a szezonális leárazások idején fél napot vásárlással tölthetnek a nők.

8. Az Asana cég (amit a Facebook alkalmazottjai alapítottak) úgy véli, hogy a finom és egészséges ételek hozzájárulnak a produktivitáshoz, ezért mesterszakácsokat bérelt fel.

Asana Culinary Team (@asanaculinary) által megosztott bejegyzés,


9. Alex Rios autót vett az étterme legjobb szakácsnőjének.
Veronika Solis rendkívüli módon inspirálta főnökét, amikor legyőzte a rákot. Ám egyik reggel sírva hívta fel a nő, hogy keressen más alkalmazottat, mert nem képes időre beérni a tömegközlekedés miatt. De a főnöke ehelyett egy autót vett neki.

10. Bónusz: Stacy Thompson meginterjúvolja Flex Lewis profi testépítőt. A hölgy bizonyítja, hogy nem feltétlenül kell a fentiekhez hasonló cégeknél dolgozni, ha egyszerűen szereted azt, amit csinálsz! 🙂
A teljes videó itt látható.